Sätra SK upp i serieledning

Sätra SK är ett av lagen som är favoriter till att nå slutspelet denna säsong, trots detta så inledde de RFL Västra Svealand svalt där en 3-2-förlust mot Sköllersta kom i premiären.

Efter nederlaget tog de genast revansch mot Stuvsta IF som besegrades med 7-1. Under söndagen var det dags för en ny match och denna gång borta mot Strängnäs FC som inför matchen hade fem poäng i kolumnen.

Sätras landslagsmeriterade spelare Miskulin inledde målskyttet efter tre minuter, något som varade i fem minuter innan Strängnäs kvitterade. Sätra skulle dock gå till paus med en uddamålsledning.

I den andra halvleken skulle det dröja 16 minuter innan Strängnäs kvitterar på nytt, och inte förrän i slutminuten gör Miskulin segermålet för sitt Sätra.

Ett mål som innebar att Sätra är serieledare i serien, men Örebro hack i häl på samma poäng men sämre målskillnad.