EXTRA: Domare misshandlad – fick sparkar mot huvudet efter match

0
Foto: Markus Alexandersson

Enligt flera vittnen ska en domare ha misshandlats i samband med en match i Stockholms län. Domaren själv berättar för DN, som rapporterar om händelsen, att en spelare samt flertalet andra personer, som han uppfattade kom från publiken, riktade sparkar mot hans huvud utanför hallen efter matchen. 

Domaren berättar vidare att misshandeln ska ha pågått i en till två minuter, och avbröts när en spelare i samma lag, hemmalaget, kom till undsättning.

Domaren uppsökte sjukhus med fyra blåtiror i ansiktet och blåmärken på den arm han skyddat sig med. Vidare berättar han att han mått riktigt dåligt både fysiskt och psykiskt och inte orkat gå till jobbet på hela veckan efteråt. Han kommer inte heller vilja döma fler herrfutsalmatcher. 

Han ska ha pekat ut en spelare i hemmalaget, medan flera personer menar på att spelaren befann sig i omklädningsrummet vid tidpunkten de hörde skrik utanför och en annan lagkamrat kom till undsättning för domaren. Domaren menar dock på att han är helt säker på att han pekat ut rätt person.

Spelaren som kom till domarens undsättning berättar för DN att han var först ut från laget till domaren, och att de personer som misshandlade domaren var maskerade med stora vinterjackor, mössor och halsdukar vilket gjorde att han inte kunde uppfatta vilka de var.

En ledare från hemmalaget säger följande om händelsen, där han både är bedrövad över händelsen och att en spelare i laget pekats ut:

– Vi har aldrig haft med sådant här typ av tjafs att göra i någon av våra matcher sedan vi startade föreningen.

Han fortsätter:

– Det är tragiskt det som hände utanför, men vi har ingenting med det att göra. Hade vi haft publik, visst, det är klart att vi har en skyldighet att det ska vara säkert, men när det inte sker där vi finns inne i hallen är det svårt att göra någonting åt.

Domaren har polisanmält händelsen. 

– Det vi har gjort hittills är att vi har haft samtal och träffat domaren i dag. Nästa match som skulle ha spelats på söndag får ena laget uppskjuten tills vidare, för att vi behöver ärendet genomgått. Vi behöver fler vittnen för att ta beslut om vad som ska ske. Domaren säger en sak och hemmalaget en annan, det är det som är problemet, säger Michael Westerholm, sekreterare i tävlingskommittén och disciplinkommittén på Stockholms fotbollförbund, till DN.

Parterna har nu en vecka på sig att återkomma med sina inlagor om händelsen. Därefter kommer ärendet att tas upp av tävlingskommittén.