Hammarby tog viktig bortaseger

0

Det var två lag som ville bryta en negativ trend som drabbade samman i Halmstad Arena under söndagseftermiddagen. Jumbon Halmstad hade inför matchen endast en poäng och Bajen kom till spel med två raka förluster i ryggen.

Hammarby tog ledningen efter fem minuters spel genom mål av Christiane Barahona Montes, och trots en snabb kvittering kunde bortalaget gå till pausvila med ledning 1-3. Halmstad kunde skapa viss spänning och reducerade med 4 minuter kvar men de kom aldrig närmare än så. Två snabba mål på slutet gjorde att Hammarby kunde ta alla tre poäng.

Segern var viktig för Hammarby som gör att laget kan ta avstånd från botten av tabellen och kliver upp på en sjätteplats. Nykomlingen Halmstad fortsätter att ha det tungt och har fem poäng upp till Norrköping ovanför nedflyttningsstrecket.

Matchfakta 

Svenska Futsalligan

Halmstads BK – Hammarby IF FF Futsal 2-5 (1-3)

Målskyttar Halmstad: Besatt Zeqiri, självmål

Målskyttar Hammarby: Elvir Spahovic (2), Christiane Barahone Montes, Fredrik Arvidsson, Michel Basberber