Nacka fortsätter att tappa i toppen

0

Förra veckan såg Torslanda IK till att avsluta Nacka Juniors obesegrade säsongsinledning efter en anmärkningsvärd vändning. Idag var Nacka ute efter att studsa tillbaka mot bottenlaget KFUM Linköping, men förra veckans historia såg länge ut att upprepa sig.

En stor publik hade letat sig till Nacka Bollhall, och hemmalaget inledde de första minuterna inspirerat. Matchbilden vändes dock tidigt, och Linköping och Karl-Anton Pettersson hade flera chanser att ta ledningen.

Nackas tränare, Eldin Kozica, såg trenden och valde att ta en timeout efter tolv minuter. Denna timeout skulle få stor effekt, då hemmalaget oförtjänt tog ledningen minuten efter. Lamin Sanneh blev målskytten.

Bara två minuter efter det första målet var det dags igen. Arsalan Ashtari avslutade ett fint samspel med Taha Ali till 2-0, och plötsligt var det fördel Nacka.

Efter en intensiv Nacka-period återtog Linköping övertaget. Linköpings Adin Pehilj utnyttjade ett slarvigt bolltapp och gjorde mycket vackert 2-1 efter en soloräd. Målet såg till att Linköping fick med sig energi in till halvtidsvilan.

Ett energiskt Linköping inledde den andra halvleken i rasande fart och straffade ett tankspritt Nacka. Efter ännu ett bolltapp kunde Blend Ali Osman trycka in 2-2 ifrån nästan obefintlig vinkel. 

Nacka fortsatte att slarva, och det ledde till en dubbelhemåtpass. Linköping och Mohammad Amiri tackade genom att göra 2-3 efter en inövad frisparksvariant. 

Nacka såg ut att gå emot sitt andra matchtapp, och andra förlust på en vecka. Denna gång visade laget dock karaktär och ryckte upp sig. Efter en närmast bisarr chanskavalkad lyckades laget få in 3-3 genom Stefan Ostojic. Ostojic och Arshlani prickade sedan vars en stolpe, men det fjärde målet ville inte komma.

Matchen slutade 3-3, och Nacka fortsätter att tappa mark i toppen. Linköping stod för en stabil insats, och visade att de inte tänker vara någons slagpåse.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Nacka Juniors FF – KFUM Linköping 3-3 (2-1)

Målskyttar Nacka: Lamin Sanneh, Arsalan Ashtari och Stefan Ostojic

Målskyttar Linköping: Adin Pehilj, Blend Ali Osman och Mohammad Amiri