ÖFC siktar på seger i säsongens första derby

Örebro Futsal Club har under hösten gått som tåget i SFL. Laget har vunnit imponerande 6 av 6 matcher och ligger i och med det på andra plats och har lika många poäng som ettan Uddevalla, som har en match mer spelad. Imorgon jagar de nästa seger i derbyt mot Örebro SK.

Klockan 19.00 går matchen av stapeln i Gamla Idrottshuset i Örebro. En match som man på förhand kan tro endast kan sluta i att hemmalaget tar tre poäng. ÖFC är obesegrade och har chans på serieledning, medan bortalaget ÖSK parkerar på en åttondeplats. Men Ronny ”Pilen” Pettersson, General Manager i ÖFC, menar att sådana tankar inte finns i laget.

– Det kommer att bli en tuff match. Det kanske låter klyschigt men ett derby är alltid ett derby, tabellen spelar ingen roll då. Vi möter ett bra lag med skickliga spelare. 

Publikfest väntas

Intresset för futsal i landet växer, så även i Örebro. ÖFC hoppas på storpublik till derbyt, förhoppningen är att slå förra säsongens publiksiffra och fylla hela hallen.

– Det här är ett bra tillfälle att visa upp futsalen i Örebro. Förra säsongen var det aldrig fullsatt, men vi hoppas kunna göra det imorgon. Grabbarna är taggade och jag tror vi kommer få se en underhållande match med mycket fart och fläkt.

Rutin kan avgöra

Förutom bra futsal hoppas ”Pilen” såklart på seger i ”Superderbyt”, som ÖFC kallar det för. Endast två spelare saknas, Hussein Fawaz och Viktor Lindqvist på grund av skador, annars är alla tillgängliga. Den breda truppen tror Pettersson både kommer hjälpa de hela säsongen, men det kan bli avgörande även i derbyt.

– Vi har en bra känsla i laget, alla visar att de vill spela. Många spelare har varit med i sådana här sammanhang tidigare. Det kan vara lite nervöst att spela inför mycket folk, men vi har rutin i laget. Det har inte ÖSK på samma sätt.

Hur matchen slutar får vi se imorgon, men Ronny ”Pilen” Pettersson har sitt tips klart.

– Vi vinner med 4-2, sista målet i tom kasse! 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img