Delad pott i derbyt – ÖFC upp i serieledning

Det var en tuff och tajt match som derbypubliken fick bevittna under onsdagskvällen. Hårda dueller och heta känslor speglade matchbilden i 40 minuter. I slutändan kan inget av lagen titulera sig ”bäst i stan”, mycket tack vare två storspelande målvakter.

Matchen började väldigt avvaktande. Mycket folk på läktaren, drygt 1500, och inget av lagen ville göra misstag. En bit in på första halvlek börjar hemmalaget jobba sig in i matchen och kort därefter kommer också ledningsmålet. Efter en tilltrasslad situation får Christoffer Skoog på en fin träff och trycker in bollen via stolproten bakom en chanslös ÖSK-keeper.

ÖFC dominerar sedan halvleken, gör 2-0 och har bud på mer, men lyckas inte förvalta sina chanser. Istället får ÖSK från ingenstans en kontring och Carl Hägg lyckas peta in en reducering tre minuter före paus.

Målet väcker bortalaget och i andra halvlek är det dem som styr spelet och står för de bästa chanserna. ÖFC blir märkbart frustrerade, drar på sig två varningar i början av halvleken. Det behövs dock ett slarvigt ÖFC för att bortalaget ska få in en kvittering. När ÖFC plockar upp Caliskan från målet i anfallet lyckas ÖSK sno åt sig bollen och Herish Kuhi kan enkelt rulla in 2-2 i det tomma ÖFC-målet.

Resultatet står sig matchen ut trots att det skapas en rad målchanser av båda lagen, mycket tack vare lagens målvakter som båda stod för en del riktigt bra räddningar. En poäng blev det för båda lagen och i och med den kliver ÖFC om Uddevalla i toppen och upp i serieledning.