LÄGESKOLL: RFL Norra Norrland

De flesta av serierna i Regionala Futsal Ligan har nu gått till halvtid, men vilka leder respektive serie och vilka har infriat förväntningarna? Futsalmagasinet har tittat på respektive serie.

I denna del har vi hamnat i de norrländska skogarna där RFL Norra Norrland utspelas sig, kanske inte inte riktigt bland trädkronorna utan snarare i en idrottshall där uppe.

IFK Åkullsjön var på förhand favoriterna till seriesegern, och man har infriat förväntningarna då man leder serien. Man har fem raka segrar och en målskillnad på 27-9.

Trots detta så har man delvis känt i IFK-lägret att man inte har nått upp till rätt standard i spelet. Det återstår att se om Mia Lindgren och hennes tjejer fortsätter segertåget, men mycket talar för att det fortsätter så. 

Förra säsongens serietvåa Kågedalens AIF är även denna säsong på en andraplats på nio poäng och med ett negativ målskillnad på 16-21.

Deras antagonister från förra säsongen Clemensnäs IF som är regerande mästare i RFL Norra Norrland, är också lite av årets överraskning.

De föll förvisso i en jämn batalj mot IFK Åkullsjön i premiären, men de blev sedan nollade mot Sunnanå SK med 5-0, och förlorade också mot Skellefteå FF.

Efter denna tråkiga inledning har de radat upp med två segrar, bland annat mot Kågedalen. Detta gör att de har sex poäng vilket också Skellefteå FF har.

Två poäng neråt och i botten hittar vi Myckle IK och Sunnanå SK.

Omgång 6

11.15: Sunnanå SK – Kågedalens AIF

13.15: Skellefteå FF – Myckle IK

17.00: IFK Åkullsjön – Clemensnäs IF

Omgång 6 i RFL Norra Norrland spelas den 2 december.Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img