LÄGESKOLL: RFL Östra Götaland

0

De flesta av serierna i Regionala Futsal Ligan har nu gått till halvtid, men vilka leder respektive serie och vilka har infriat förväntningarna? Futsalmagasinet har tittat på respektive serie.

I denna del går vi igenom förra säsongens jämnaste serie och visst lever RFL Östra Götaland upp till den hypen?

De regerande svenska mästarinnorna Falcao FC har huvudrollen i denna föreställning och alla trodde att de skulle jogga hem serien i samma stil som vanligt. 

Det fanns inte någon tvivel på att det skulle bli annorlunda för serien inleddes med tre segrar och en målskillnad på 53-3, kanske gick det för enkelt för Botkyrkaklubben?

I omgången efter skulle de få bevittna sitt största nederlag när de förlorade mot Svärtinge SK med 6-4, vilket är deras tredje förlust någonsin.

Svärtinge som blev Falcaos överkvinnor är idrottsklubben från Svärtinge som ligger mellan Norrköping och Finspång. Laget som kom sist i serien förra säsongen skulle sedan bli årets överraskning i RFL som de inledde med stil.

Man besegrade Norrköping FK med 7-2 i premiären och man ledde till och med serien efter att man som sagt besegrade Falcao i omgång 4. I omgången därefter kryssade man mot KFUM Linköping, vilket gav Falcao en gratischans att återta serieledningen, vilket man också gjorde.

Norrköping FK som precis som förra säsongen är trea, inledde säsongen på sämsta tänkbara sätt. Man förlorade stort mot Svärtinge och Falcao i de två inledande matcherna.

Man förstärkte sedan tränarstaben med Mirza Tule från a-lagets stab, och resultatet blev tre raka segrar mot Kenty FC, KFUM Linköping och Linköping Kenty. Man har alltså nio poäng, och två och tre poäng upp till Svärtinge och Falcao.

I den undre halvan hittas Linköpingslagen KFUM Linköping, Kenty FC och Linköping Kenty DFF  som har en en liten bit upp till den övre halvan. KFUM som ligger fyra har sex poäng upp till tredjeplatsen.

Omgång 6

18.30: Svärtinge SK – Norrköping FK

19.45: KFUM Linköping – Kenty FC

2 december möter Svärtinge SK och Norrköping FK varandra. Omgången avslutas sedan den 7 december då KFUM Linköping och Kenty FC möter varandra i ett 013-derby.