Bryan Johansson sen poängräddare för Blåvitt

Derbyveckan är i full gång – och vi är mitt i den. Göteborgsderbyt mellan Torslanda och IFK Göteborg är det andra av tre stadsderbyn den här veckan.

Precis som alltid när det vankas match mellan Torslanda och Blåvitt stod mycket på spel. Inte bara för SFL-tabellen, utan rivaliteten mellan klubbarna är stor nog att skapa glöd i matchen.

Matchen startade i ett rasande tempo med tuffa närkamper, många frisparkar och ett tidigt gult kort. Efter fyra och en halv minut gick gästande IFK Göteborgs Pascal Olsson på skott. Ett skott som letade sig hela vägen från högerflanken in i mål och 1–0 för Blåvitt.

Torslanda började pressa högre därefter, och drygt sex minuter senare fick man utdelning för det. Andreas Haglund pressade väldigt högt och tryckte in kvitteringen.

Fyra varningar under de första minuterna delades ut, två till vardera lag, innan Torslanda lyckades fullborda sin vändning. Bita Bångens gjorde det han var bäst på från sin pivotposition och satte in 2–1 med sex och en halv minut kvar.

Bångens skulle dock inte få det sista ordet. Bryan Johansson blev Blåvitts frälsare med två minuter kvar och fixade en poäng för gästerna. Därmed har man fördubblat sin poängskörd den här säsongen.

Sju varningar och fyra mål – det blev resultatet av årets första Göteborgsderby som slutade oavgjort.

Torslanda IK Futsal–IFK Göteborg Futsal 2–2 (1–1)

Målen, Torslanda: Andreas Haglund, Bita Bångens

Målen, IFK: Pascal Olsson, Bryan Johansson