Göteborgsderby – viktiga poäng på spel

SFL kliver in i den åttonde omgången och helgens matcher inleds ikväll med en het drabbning. Torslanda tar emot IFK Göteborg i säsongens första Göteborgsderby, en viktig match för båda lagen.

Blåvitt har inte haft en lätt höst, endast en poäng har laget plockat ihop och har endast Halmstad efter sig i tabellen. Torslanda har blandat och gett och kommer till spel med två raka förluster i ryggen, senast 1-4 mot Djurgården. Planen är att vända trenden i kvällens derby, förhoppningsvis med hjälp av publikens stöd, säger Torslandas tränare Fredrik Augustin till klubbens hemsida.

– Ett derby betyder det lilla extra och man kan krama ur de sista extra procenten. Vi hoppas på ett bra tryck i hallen, energin som publiken ger kan vara direkt avgörande.

Torslanda har tidigare under hösten varit ett av seriens mest målglad lag. De senaste två matcherna har laget endast lyckats göra tre mål, något som Augustin säger är något man har fokuserat på extra mycket inför derbyt.

– Vi har fokuserat mycket på avslut i veckan, mot Djurgårdens IF sköt vi 57 skott men gjorde bara ett mål. Jag förespråkar starkt att vi ska skjuta mycket och döda anfallen. Men det är också lika viktigt att inte bara skjuta för att skjuta utan skjuta med tanke. 

Förra säsongen kom 652 personer och kollade på derbyt. Matchen börjar 19.00 i Torslandahallen. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img