LÄGESKOLL: RFL Västra Svealand

De flesta av serierna i Regionala Futsal Ligan har nu gått till halvtid, men vilka leder respektive serie och vilka har infriat förväntningarna? Futsalmagasinet har tittat på respektive serie.

RFL Västra Svealand som är det nyaste tillskottet i RFL-familjen skulle visa sig vara en oförskämt jämn serie.

Trots att tabellen är haltande där tre av lagen har avverkat fem matcher medans de övriga har avverkat tre respektive fyra matcher, så skiljer det bara fyra poäng mellan jumbon och serieledaren.

Jumbon har också en poäng upp till tabelltvåan vilket vittnar om att detta är en jämn historia där alla lag verkar kunna ta poäng från varandra.

Sätra SK är de naturliga favoriterna till att vinna serien men fick i premiären bevittna nederlag mot Sköllersta IF, vilket måste vara en missberäkning för den forna SM-tvåan.

Linda Lundström, Linn Miskulin och de andra i Sätra har efter premiärnederlaget spelat två matcher med två segrar som facit. De ligger just nu på en andraplacering och möter Örebro FC i kommande omgång.

Seger i den matchen gör att de går upp i delad serieledning, och med vetenskapen att de har en match mindre spelad än sina kollegor från närke.

Örebro FC är föreningen som satsar på futsal i elitnivå. De har sedan tidigare ett hyllat herrlag som tog silver i SFL, och inför denna säsong valde man att starta upp ett damlag,

Resultatet efter fyra spelade matcher är tre segrar och en förlust vilket gör att de leder serien inför helgens seriefinal mot Sätra.

Förutom serieledning så har ÖFC en spelare som toppar skytteligan, nämligen Silvia Erkisi som har mäktat med 6 mål.

Det andra laget av tre som debuterar i RFL är Stuvsta IF som dock vann Stockholmsserien förra säsongen. De har precis som Sätra sex insamlade poäng men Stuvsta har avverkat fem matcher i serien där man bland annat har en storseger mot Sköllersta med 7-0, men också en storförlust mot Sätra med 7-1.

Den sista nykomlingen är Strängnäs FC som precis som Örebro har ett herrlag i SFL. Inför denna säsong startade man upp ett damlag efter IK Viljan förra säsongen drog sig ur RFL.

Resultatet är fem poäng i tabellen och en spelare på andraplats i skytteligan, Johanna Söderström med fem mål.

Sist i tabellen är Sköllersta IF som också har fem poäng.

Nästa omgång

12.00: Sätra SK – Örebro FC

14.30: Stuvsta IF – Strängnäs FC

Den första matchen spelas den 2 december, och den andra matchen spelas den 9 december.


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img