Profilen tillbaka i Djurgården: ”Seriens bästa spelare”

0

Med över 50 landskamper för det finska fotbollslandslaget och ett antal säsonger i klubben blev Annika Kukkonen, 28, en välkänd profil i Djurgårdens IF.

Nu är spelaren tillbaka i det blårandiga laget, då hon under fredagen presenterades för Djurgårdens IF Futsal. Trots att hon för tillfället tränar Skellefteå-laget Sunnanå SK kommer hon spela för stockholmarna den här säsongen. Hur kommer det sig, tro?

Djurgården skriver att utöver Kukkonens brinnande intresse att spela futsal för Djurgården kommer hon att gå en tränarutbildning i Stockholm i vinter.

Foto: Djurgårdens IF Futsal

LÄS OCKSÅ: Se höjdpunkterna när Djurgården körde över Bajen

Kukkonen representerade i fjol flerfaldiga mästaren Lindahl, och har därmed en bra relation till tränaren Benjamin Namini som nu leder Djurgården.

– Jag hade en riktigt kul säsong förra året i Lindahl fram tills de sista minuterna av förlängningen av SM-finalen som var tuff och som ännu grämer mig. Jag har velat ha revansch och hållit kontakten med ”Benjii” under året. När han sa att han skulle till Djurgården och bad mig fundera på om jag kunde tänka mig att göra en säsong till så var det inte mycket att tänka på förutom problemet att ha en resväg på knappa 800 km enkel resa. Med hjälp av ”Benjii” är det inte längre ett problem utan jag ser fram emot att från och med torsdag nästa vecka börja flyga ner till Stockholm för att bidra med vad jag kan för att sätta guldkant på den här säsongen, berättar huvudpersonen till Dif:s hemsida.

Hon får frågan varför det blev Djurgården och inte ett norrländskt lag istället.

– Jag trivdes som sagt väldigt bra i Lindahl förra säsongen, det var en härlig stämning och laget var bra. Sen är jag och ”Benjii” väldigt lika i vår filosofi, saker och ting ska vinnas annars kan man lika gärna låta bli liksom. Det är inte heller någon hemlighet att jag har ett stort Djurgårdshjärta efter alla mina säsonger med Dif i damallsvenskan. Så när möjligheten öppnade sig var det ett ganska lätt beslut att ta, säger hon.

Tränare David Bergqvist kommenterar:

– Annika är en fantastisk spelare. Har nog sett henne i fler fotbollsmatcher än futsalmatcher. Men Annika kommer vara en av seriens absolut bästa spelare. Att hon har denna drivkraft till sporten och hjälpa Djurgården i jakten på ett SM-guld trots avståndet visar på en stor kärlek till sporten. Det skall bli otroligt kul att få igång henne. Och det skapar direkt intressanta problem i hur vi skall formera laget. Jag måste också berömma ”Benjii” som till slut fått till detta så att det fungerar logistiskt.