Bajen starkast i derbyt – efter tre mål på två minuter

Djurgården visade sig bli en riktig tungviktare när det vankades derby mot Hammarby i fjol. De vann nämligen den säsongens båda möten.

Under söndagen var det dags för den här säsongens första rivalmöte – och då skulle Hammarby ta en efterlängtad revansch.

Hemmalaget Hammarby, som alltså var de enda som hade supportrar i Eriksdalshallen denna afton, tog ledningen efter drygt elva minuter. Innan dess var det högt tempo och mycket kamp som präglade den här derbyfajten. Ledningsmålet stod Alan Arslan för.

LÄS VIDARE: Publikfest i Stockholmsderbyt – så många såg matchen

Fler mål blev det inte i den första halvleken, och Hammarby ledde välförtjänt in i pausvilan.

Djurgården skulle dock komma tillbaka, och skapade ett momentum i matchen. Två minuter in i den andra halvleken satte Niklas Söderberg dit kvitteringen. Därefter var gästerna hetare än sina motståndare.

Bajen lyckades dock hålla emot – och ta sig tillbaka. Och det rejält. Från 26:41 till 28:41 gick de från 1–1 till 4–1, där 2–1-målet var en riktig pärla signerad målkungen Liridon Makolli.

Djurgården kunde få in ett tröstmål med 18 sekunder kvar på straff, men Bajen vann den här matchen väldigt välförtjänt.