Modaser Zekria gör entré i landslaget: ”Här av en anledning”

När Matija Dulvat för några veckor sedan presenterade den trupp som till veckan ska representera Sverige i Nordic Cup fanns ett antal nya och nygamla namn med.

En spelare som gör debut under lägret är Nacka Juniors succéspelare Modaser Zekria. 

– Det känns verkligen riktigt bra. Jag trodde att den här chansen skulle komma, men kanske inte riktigt så här tidigt, för jag känner att jag fortfarande har mycket mer att ge och visa, säger Zekria till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Det här är egentligen min första riktiga hela säsong. Nu har jag varit med från början, så det känns väldigt roligt.

MISSA INTE: Två återbud till Nordic Cup – en ersätter

Brodern Mosaddiq, lagkapten i Nacka Juniors, har erfarenheter från landslaget och har berättat en hel del för Modaser som fick beskedet när han umgicks med familjen.

– Jag fick det efter Göteborgsmatchen. Jag var med mina kusiner och bröder, och de grattade mig och blev glada. Jag har kört jäkligt hårt nu inför Nordic Cup så det ska bli riktigt spännande.

Varför tror du att du får chansen?

– Jag har börjat den här säsongen bra i Nacka. Sedan tror jag att det även är att jag är ganska bolltrygg, en bra passningsspelare och att jag kan göra min gubbe. Ju längre säsongen gått har de gått bättre och bättre, säger Zekria som berättar att han och lagkamraterna trivs som bäst med hög press från motståndarna.

Han fortsätter:

– Jag är där av en anledning, och jag ska helt enkelt köra vidare på det jag gjort bra hittills. Jag hoppas även lära mig en hel del från de som har varit med länge. Till exempel har jag aldrig fått chansen att möta spelarna i IFK Uddevalla, så det ska bli kul att spela med dem och lära från dem.

LÄS OCKSÅ: Här är hela truppen till Nordic Cup

Ytterligare en spelare från Nacka Juniors kommer få göra sin debut under lägret. Taha Abdi har precis som Modaser Zekria öppnat den här säsongen på ett imponerande sätt, och för det har han belönats med en plats i den blågula truppen.

– Det känns väldigt kul att han är med. Det är flera duktiga spelare i Nacka som hade kunnat vara med. Taha är väldigt bra, och det är också ett kvitto att det gått bra för oss som lag.

Vilka mer från Nacka Juniors hade du velat se i landslaget? 

– Brorsan (Mosaddiq Zekria) är ju stabil, Yanku Marrah, Stefan Ostojic och sedan några som är på väg upp och kommer bli riktigt bra.

Landslaget spelar Nordic Cup 3-9 december, och turneringen avgörs i Ringkøbing-Skjern på Jylland, Danmark. Sveriges premiärmatch är tisdag kväll mot värdnationen klockan 19.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img