Chekroun firade 50 landskamper med dubbla mål: ”Det är stort”

Simon Chekroun är en av det svenska futsallandslagets mest rutinerade spelare. Det visar också milstolpen han under lördagens avslutande Nordic Cup-match nådde. 32-åringen har nu gjort 50 landskamper.

– Det är ju en exklusiv klubb. Det är bara jag, Nicklas Asp och Kristian Legiec som är med där, än så länge i alla fall. Det är väldigt ärofyllt, säger Simon Chekroun till Futsalmagasinet.

Dagen till ära satt kaptensbindeln på hans arm, och utöver det fick han sätta dit två av Sveriges sex mål.

– Det är väldigt speciellt att göra mål i landslaget, och jag brukar inte göra mål. Men känslan av att få göra det första målet i den sista viktiga matchen med kaptensbindeln på armen var stort. Jag är väldigt lycklig just nu.

LÄS OCKSÅ: Här är nästkommande Eurosportsändningar från SFL

Det blev totalt tre segrar på fyra försök under veckan i Danmark. Den enda förlusten kom mot förhandsfavoriten Finland.

– Jag tycker att vi gör en jättebra vecka. Vi vinner ju tre av fyra matcher. Vi förlorar mot Finland och är det något lag vi ska förlora mot är det mot Finland. Vi ser oss som ganska jämna med Danmark och Norge, medan vi ska köra över Grönland.

Framför allt är det den avslutande 6–1-segern mot Norge landslaget tar med sig från veckan.

– Vi är nöjda totalt sett, men framför allt med hur vi genomför den sista matchen. Vi plockar fram det vi inte riktigt lyckats med de övriga matcherna, säger Chekroun som vet hur viktigt det är att avsluta en samling med en topprestation:

– Jag tror att det är jätteviktigt att få den matchen, att få det kvittot på att det vi gör är bra. När vi får alla pusselbitar på plats är vi verkligen bra. Det tar vi med oss när vi nu avslutar det här landslagsåret.

Hur skönt är det?

– Det är en jättehärlig känsla, och framför allt en viktig känsla. Vi kom överens innan matchen att vi skulle avsluta på ett bra sätt och stänga det här året på ett bra sätt, så att vi kan gå in med den här känslan och den energin i VM-kvalet. Vi gav oss fan på det och gjorde det. Vi har visat att vi kan kämpa och vinna matcher, och i sista matchen fokuserade vi lite mer på den tekniska och taktiska prestationen. Att hitta förmågan att kunna göra det vi faktiskt tränat på så länge som vi gjort. 

Nu väntar fortsatt kamp om poängen med IFK Göteborg Futsal i Svenska Futsalligan för Simon Chekrouns del. Han tror och hoppas att den här veckan med landslaget gjort gott för självförtroendet.

– Det är såklart extra skönt att vinna här då vi inte gjort det så ofta det senaste i klubblaget. Kroppen är väldigt sliten nu, men energin och humöret man har i sig är på topp inför matcherna med Blåvitt nu. Jag, Nicklas (Asp) och Nima (Kadivar) kommer komma superladdade.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img