Dövlandslaget klart för EM-semifinal: ”Skrivit historia”

Både det svenska damlandslaget och det svenska herrlandslaget för döva befinner sig just nu i Finland för spel i EM. Båda våra svenska representanter tog sig vidare från gruppspelet och spelade under tisdagen varsin kvartsfinal. För damernas del blev det tyvärr storförlust mot ett starkt Tyskland, men på grund av skador kom Sverige till spel med en ytterst tunn trupp.

För herrarnas del gick det dock bättre. Man besegrade Polen, och har därmed säkrat en semifinalplats. Förbundskapten Miguel Lorca är väldigt stolt över sina spelare.

– Det känns riktigt bra, och var insats var riktigt bra. Vi hade kollat en del på de innan, och visste att de körde med ett lågt försvar. Vi inledde med 2–0, sedan var det svängigt innan vi kunde avgöra med 7–4 på slutet.

I och med segern har de även säkrat en biljett till VM i Schweiz nästa år. Det har även damerna gjort via sin kvartsfinalplats.

Herrlandslaget hamnade annars i en riktigt tuff grupp det här Europamästerskapet i Finland. Man lottades tillsammans med Ryssland, England och Bulgarien.

– Vi var i dödens grupp. Ryssland är tippade att vinna hela EM, säger Lorca.

De svenska herrarna inledde med oavgjort mot Bulgarien (1–), följde upp med förlust (7–5) och avslutade med att i en match de var piskade att vinna tvåla dit England med 6–2.

Då gick man vidare som tvåa, och mötte en gruppetta i kvartsfinal som alltså var Polen.

Nu väntar semifinal under onsdagen, och man ställs mot stornationen Spanien. 

– Vi är inte nöjda ännu, guld är målet från första början. Vi har redan blivit historiska inom svensk futsal i och med kvartsfinalplatserna.

Hur ska ni slå Spanien?

– Vi går alltid igenom motståndarna på kvällarna. Idag vet jag inte om vi firar eller går igenom Spanien. Jag och min assisterande brukar klippa ihop och har en genomgång för att visa deras svagheter och hur vi ska pressa och så. Hittills har det gett resultat. De har jätteduktiga spelare i Spanien, men framför allt har de några stjärnor som vi måste ta bort, avslutar Lorca.

Matchstart för semifinalen är onsdag 19.00 svensk tid. Svenska Dövidrottsförbundet sänder matchen på deras Facebooksida.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img