Kristian Legiec. Foto: KGZ Fougstedt/Bildbyrån

Bara för ett par dagar sedan stod det klart vilka Sverige ställs mot i det kommande VM-kvalets första steg, Preliminary round. Det blir Belgien, Armenien och Malta som reser till Sverige för att göra upp om platserna i Main round.

LÄS ÄVEN: Debutanten imponerade under Nordic Cup

Att Sverige skulle stå värd för sin kvalgrupp har varit klart ett tag, men nu har SvFF offentliggjort var matcherna kommer att spelas. Det blir i Alingås i den moderna arenan Estrad Alingsås.

– Futsal är på stark frammarsch i hela landet. SvFF väljer att förlägga landskamper på olika orter för att öka intresset för futsal och stimulera föreningar att starta upp klubbar som deltar i seriespel. Under veckan kommer vi bjuda in klubbar i Alingsås-området för att informera om futsal och ge möjlighet att träna på det nya landslagsgolvet, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF, till svenskfotboll.se.

VM-kvalmatcherna kommer att spelas mellan 30 januari och 2 februari.

– Att få möta Belgien, Armenien och Malta blir en bra sportslig utmaning. Med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget har vi som mål att ta oss vidare till nästa steg i VM-kvalet i oktober, avslutar Broberg.

LÄS OCKSÅ: Här är alla VM-kvalgrupper

Daniel Filipsson (M) är kommunalråd i Alingsås, och berättar för förbundets hemsida att han är mycket stolt över att kvalet kommer spelas hos dem.

– Att Svenska Fotbollförbundet väljer att lägga VM-kvalet i futsal i Alingsås visar på stadens attraktivitet. Den här typen av arrangemang gör att Alingsås exponeras i hela Sverige men även internationellt. Förutom det så lockar det besökare till Alingsås vilket gynnar såväl handel som restauranger och övriga näringar, säger han.

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.