KLART: VM-kvalet spelas i Alingsås

0
Kristian Legiec. Foto: KGZ Fougstedt/Bildbyrån

Bara för ett par dagar sedan stod det klart vilka Sverige ställs mot i det kommande VM-kvalets första steg, Preliminary round. Det blir Belgien, Armenien och Malta som reser till Sverige för att göra upp om platserna i Main round.

LÄS ÄVEN: Debutanten imponerade under Nordic Cup

Att Sverige skulle stå värd för sin kvalgrupp har varit klart ett tag, men nu har SvFF offentliggjort var matcherna kommer att spelas. Det blir i Alingås i den moderna arenan Estrad Alingsås.

– Futsal är på stark frammarsch i hela landet. SvFF väljer att förlägga landskamper på olika orter för att öka intresset för futsal och stimulera föreningar att starta upp klubbar som deltar i seriespel. Under veckan kommer vi bjuda in klubbar i Alingsås-området för att informera om futsal och ge möjlighet att träna på det nya landslagsgolvet, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på SvFF, till svenskfotboll.se.

VM-kvalmatcherna kommer att spelas mellan 30 januari och 2 februari.

– Att få möta Belgien, Armenien och Malta blir en bra sportslig utmaning. Med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget har vi som mål att ta oss vidare till nästa steg i VM-kvalet i oktober, avslutar Broberg.

LÄS OCKSÅ: Här är alla VM-kvalgrupper

Daniel Filipsson (M) är kommunalråd i Alingsås, och berättar för förbundets hemsida att han är mycket stolt över att kvalet kommer spelas hos dem.

– Att Svenska Fotbollförbundet väljer att lägga VM-kvalet i futsal i Alingsås visar på stadens attraktivitet. Den här typen av arrangemang gör att Alingsås exponeras i hela Sverige men även internationellt. Förutom det så lockar det besökare till Alingsås vilket gynnar såväl handel som restauranger och övriga näringar, säger han.