Blåvitt tog säsongens första seger i ”måstematchen”

Det var spänt inför mötet mellan IFK Göteborg och KFUM Linköping. Två poäng skilde mellan lagen, men Blåvitt kunde lämna matchen med en komfortabel 4–1-seger. Segern var Blåvitts första för säsongen, och man kliver i och med trepoängaren förbi Linköping i tabellen.

Matchen började i ett bra tempo med heta känslor direkt. Det var IFK Göteborg som började bäst och kunde ta ledningen efter 13 minuter genom Jesper Nilsson. Linköping stack upp och försökte, men lyckades inte skapa någon riktigt farlig målchans. Blåvitt gjorde istället 2–0 när Niklas Engberg enkelt vände bort sin försvarare och tryckte upp bollen i krysset bakom Amir Besic i Linköping-målet. Bortalaget hann bränna en tiometersstraff innan halvleken var över, och 2–0 stod sig till paus.

Den andra halveken var Blåvitts rakt igenom och man hade kunnat göra fem-sex mål. Man lyckades dock endast peta in två bollar till och kunde till slut vinna med 4–1.  Jesper Nilsson stod för en stark insats för IFK Göteborg med sina två mål.

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg Futsal–KFUM Linköping 4–1 (2–0)

Målskyttar, IFK Göteborg: Jesper Nilsson (2), Niklas Engberg, Felix Rundell Rydberg

Varningar IFK Göteborg: Pascal Olsson, Mouhammed Omeirat

Målskytt, KFUM Linköping: Asmir Spahic

Varning, KFUM Linköping: Blend Ali Osman

Publik: 75

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img