Delad poäng i Borås efter en mycket intensiv match

Efter landslagsuppehåll var det då dags igen för SFL att komma igång. Borås AIK som under lördagen tog emot Hammarby i Boråshallen fick klara sig utan Robin Yarsuvat och Mergim Shala, dessutom är Jahid Jawid bortrest. Man fick dock tillbaka Henrik Svedberg och Ricky Lundberg i spel som båda varit skadade.

Hammarby öppnar starkast när matchen kommer igång och man har 1–0 efter en minuts spel. Baik skulle dock få ordning på spelet och efter sex minuter har man ledning med 2–1, Irfan Delimedjac och Renzo Dinegro. Vid en inspark uppstår det ett litet tumult och en spelare i vardera lag får varsitt gult kort. Därefter är det bortalaget som sätter dit 2–2 i en sprakande halvlek, denna gång genom Elvir Spahovic. Hammarby spelar hårt och hade fem frisparkar emot sig efter cirka elva minuter. 

Därefter tar Baik över spelet mer och mer. Svedberg noteras för 3–2 innan Delimedjac sätter dit 4–2. Men bortalaget tänkte inte ge upp så lätt. Hammarby skulle hinna sätta trean innan första halvlek var över.

Bortalaget var som pånyttfödda i andra halvlek och tog över spelet. 4–4 kom ganska omgående efter flipperspel vid målvakten, och Özgur Yasar satte kort därefter 5–4 i öppet mål efter fint klapp-klapp-spel. 

Borås skulle dock komma tillbaka. 5–5-målet kom genom Svedberg som gjorde sitt andra mål för kvällen efter en fin nedtagning i straffområdet. Matchen som hade många ansikten blev riktigt spännande mot slutet men det blev aldrig något segermål trots att framför allt Hammarby skapade fina lägen mot slutet. I en match som var hård, bra och stundtals grinig måste oavgjort ändå ses som rättvist.

Matchfakta

Borås AIK–Hammarby 5–5 (4–3)

Målen, Baik: Irfan Delimedjac 2, Henrik Svedberg 2, Renzo Dinegro

Målen, Hammarby: Sebastian Holmqvist 2, Srecko Baic, Elvir Spahovic, Özgur Yasar

Publik: 572

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img