ÖFC tog revansch – besegrade mästarna på bortaplan

IFK Uddevalla Futsal hade aldrig förlorat mot Örebro FC inför lördagens möte i Agnebergshallen. Senast de stötte på varandra i tävlingssammanhang var i SM-finalen i fjol – och då vann Uddevalla med förnedrande 10–1.

När lagen drabbade samman under lördagen tog ÖFC revansch.

Starten av matchen var en målsnål historia och det dröjde länge innan målet som skulle bli det första av totalt tio stycken kom.

Efter närmare 18 minuters spel gav Robert Bagger hemmalaget ledningen. Men på bara drygt 30 sekunder lyckades gästande ÖFC vända på steken och gå till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

Under inledningen av den andra halvleken kom såväl 1–3 som 1–4 genom Miran Abdulrahman Mohammad och Viktor Lindqvist.

Bröderna Berisha, Mergim och Granit, skulle dock se till att skaka nytt liv i matchen med sina dubbla reduceringsmål. Men Mirza Turans sköt segern till Örebro med sina dubbla mål på slutet.

Segern tar ÖFC förbi Uddevalla i tabellen och upp på en andraplats, med samma poäng som serieledaren Nacka Juniors men med en sämre målskillnad.

IFK Uddevalla Futsal–Örebro FC 4–6 (1–2)

Målen IFK: Granit Berisha 2, Robert Bagger, Mergim Berisha

Målen, ÖFC: Mirza Turan 2, Dino Garca, Miran Abdulrahman Mohammad, Ahmad Fawaz, Viktor Lindqvist