HBK tog historisk trea mot serieledarna

0

Serieledande Nacka såg ut att gå emot en planenlig seger borta mot Halmstad. Då vaknade tabelljumbon och tog sin första seger någonsin i SFL.

Toppen mot botten – Nacka mot Halmstad. Vad som såg ut att bli en bekväm eftermiddag för serieledarna ändrades snabbt till en mardröm.

Nacka, med två nyss hemkomna landslagsspelare i truppen, tog ledningen redan i den första spelminuten genom Marwan Nagash Ibrahim. Det dröjde sedan ytterligare tio minuter innan lagkaptenen Mosaddiq Zekria ökade på till 0-2, och redan här såg det ut att vara rullgardin ner för Halmstad.

Halmstad, nykomlingar inför säsongen och segerlösa inom SFL-sammanhang, hängde inte läpp utan ryckte upp sig. Lagkapten Jakob Adolfsson reducerade till 1-2 i den 15:onde minuten, och såg till Halmstad hade kontakt till den andra halvleken.

Nacka var märkbart tagna av HBKs uppryckning, men inledde den andra halvleken som det bättre laget. Trots spelövertag drog laget tidigt på sig många onödiga frisparkar, och det började lukta tiometersstraff för Halmstad.

Landslagsspelaren Taha Abdi Ali ledde Nackas offensiv, men det bar ingen frukt. Istället kom Halmstad tillbaka, och Marc Brandin avlossade en kanon i ribban som letade sig in i mål via Nackas målvakt Milos Ostojic. Det var kvitterat i Halmstad Arena.

Nacka skapade tryck mot Halmstads målvakt Reza Jafari. Mitt i Nackas tryck lyckades Adolfsson snappa upp en boll på mittplan och runda Ostojic. När Adolfsson skulle lägga bollen i öppet mål, blev han istället fälld av Nackas Mosaddiq Zekria. Rött kort för Zekria och tiometersstraff för Halmstad.

Besart Zeqiri klev fram satte den efterföljande straffen till 3-2. Halmstads vändning var fullbordad, vilket gjorde att Nacka var tvungna att gå framåt igen. Med tre utespelare på planen tog laget en timeout och spelade den sista minuten med västman.

Istället för en kvittering kunde Halmstads Daniel Radovanovic rulla in 4-2 i öppet mål. Skrällen var ett faktum, och Nacka kammade noll.

Resultatet innebär Halmstads första seger för säsongen, och första seger i SFL någonsin. Laget befinner sig alltjämt sist i tabellen, men på samma poäng som Linköping. Nacka tappar mark, och nu är det fritt fram för resten av lagen i toppstriden.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Halmstads BK – Nacka Juniors FF 4-2 (1-2)

Mål Halmstad: Jakob Adolfsson, Marc Brandin, Besart Zeqiri och Daniel Radovanovic

Mål Nacka: Marwan Nagash och Mosaddiq Zekria