Sju målskyttar när Djurgården förlängde segersviten

På lördagseftermiddagen tog obesegrade Djurgårdens IF emot Älta IF i Liljeholmshallens plan 1, och segertåget skulle fortsätta även denna gång.

Det hann knappt gå en halvminut innan Djurgården öppnade målskyttet genom Jammeh.

Älta har därefter några anfall men en omställning utnyttjas av Kukkonen som tar avslut som styrs in av Hedstad. Några minuter senare är det Kukkonen tur att styra in.

Djurgården skulle sedan gå till paus med en komfortabel ledning på 7-1 efter en halvlek där de till mesta har matchen.

I andra halvleken får det ledande laget en smakstart och precis som i andra halvlek så präglas den av ett Djurgårdsdominans.

Älta hade dock sina stunder som resulterar i några chanser men i det stora hela var matchbilden lika rak som den röda linjen i Stockholms tunnelbana. Höjdpunkten måste vara målvakt Olivia Palmquists solorusch som resulterade i ett mål fram.

RFL Södra Svealand

Djurgårdens IF – Älta IF 15-5(7-1).

Målen, Djurgården: Emelie Brodin 3, Annika Kukkonen 3, Jessica Thorin 3, Mariama Jammeh 2, Cassandra Larsson 2, Ida Hedstad, Pernilla Jansson

Målen, Älta: Johanna Elefalk 2, Elin Fagerström, Natalia Fuentes, Tilda Pedersen