Strängnäs vann efter rysare

Det var en målrik och spännande match som publiken i Tomashallen fick bevittna. Hela nio mål gjordes i matchen som slutade 5-4 till Strängnäs.

– En otroligt viktig seger, säger Strängnäs tränare Edin Skorupan.

I och med att IFK Göteborg vann mot Linköping i helgen hade Strängnäs endast tre poäng ner till strecket inför match. Laget var pressat att vinna hemma mot Örebro SK och man började bra. 1-0 gjordes efter sex minuter av Ahmed Ibrahim Mustafa och känslan var att det skulle rulla på. Bortalaget ville dock annorlunda och fyra minuter senare stod det 1-1. Ett fint anfall av Örebro, där alla tror att Denis Gerzic ska skjuta men istället vinklar ut den till Alen Rastoder som trycker in den, och kvitteringen var ett faktum. Ytterligare ett mål av Örebro och det stod 1-2 i paus, något Skorupan inte var nöjd med.

– Sett över hela matchen gör vi en bra insats, men vi har en period i första halvlek där vi spelat alldeles för dåligt. Det funkar inte, då blir vi straffade, säger Skorupan.

Andra halvlek börjar på liknande sett som första. Strängnäs kvitterar snabbt och tar även ledningen, 3-2. Klockan står då på 29 minuter, tre minuter senare har bortalaget återigen vänt, 3-4. Avslutningen på matchen blir dramatisk där Strängnäs hinner kvittera innan debutanten Rinor Nushi avgör matchen med mindre än minuten kvar att spela, 5-4.

– Riktigt skönt att vi lyckades vinna. Ska jag vara helt ärlig var det en väldigt jämn match som kunde sluta hur som helst, men nu lyckades vi ta alla tre poäng, säger Skorupan och fortsätter med att berömma debutanten Nushi.

– Han var väldigt bra idag och han kommer vara viktig för oss. Han kommer från fotbollen och har bland annat spelat i West Ham och AFC Eskilstuna, en duktig spelare.

Segern gör att Strängnäs klättrar två placeringar i tabellen och ligger endast två poäng efter Örebro SK och Djurgården. 

Matchfakta

SFL

Strängnäs Futsal Club – Örebro SK Futsalklubb 5-4 (1-2)

Mål Strängnäs: Rinor Nushi (2), Ahmed Ibrahim Mustafa, Emil Fritzell, Adnan Cirak

Mål Örebro: Alen Rastoder (2), Amel Rastoder, Henrik Lara Rodriguez

Varningar Strängnäs: Emil Fritzell, Sebastian Nygårds, Rinor Nushi

Varningar Örebro: Amel Rastoder, Dana Kuh, Henrik Lara Rodriguez

Publik: 125

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img