RFL-ställningen inför det kommande slutspelet

Det är en dryg månad kvar innan grundomgången i Regionala Futsalligan för damer är avgjord och det står klart vilka lag som kommer att gå vidare till SM-slutspelet. Men det kan ändå vara av intresse att ta en titt på hur det ser ut i tabellerna och om det går att se några tendenser till vilka lag som kommer ta hem de åtråvärda slutspelsplatserna. Som bekant är det de sex seriesegrarna som får sällskap av de två bästa tvåorna till slutspelet.

Norra Norrland

Tabellen toppas i skrivande stund av IFK Åkullsjön på 21 poäng tätt följt av Kågedalens AIF på 18 poäng. I den här striden får nog IFK Åkullsjön ses som en liten favorit på grund av den markant bättre målskillnaden, men det är på intet sätt avgjort. Om inte Kågedalens AIF gör en bra slutspurt och tar hem seriesegern, ligger laget bra till för att var en av de två tabelltvåorna med högst poäng och på så sätt säkra en plats i SM-slutspelet.

Södra Norrland

I skrivande stund skiljer det bara sex poäng mellan serieledaren Umedalens IF (17 poäng) och tabellfyran Betsele IF (11 poäng). Umeå IK FF ligger på andra plats (15 poäng) och Hornsjö IF trea (14 poäng). Här är det en öppen match om vilket lag som kommer stå som segrare i tabellen. Umeå IK FF:s målskillnad på 28 jämfört med Umedalens IF:s 5, gör att tabelltvåan får hållas som en favorit. Det finns i dagsläget inga odds för den som vill spela på matcherna, men det är inte omöjligt att det dyker upp på svenska spelsajter som Betsson eller Unibet. Hos den norska jämförelsesajten Griseflaks kan du hålla koll på nya odds och erbjudanden från de olika spelsajterna.

Västra Svealand

Då poängen är låga i den här gruppen är det osannolikt att något mer än det vinnande laget går vidare till final. Örebro Futsal Club leder tabellen på tolv poäng före Sätra SK och Stuvsta IF som ligger på nio poäng vardera. Vilka som kommer att vinna serien är i skrivande stund en öppen historia.

Södra Svealand

Den grupp i tabellen som har flest lag och som dessutom är hemmahörande i Stockholmsområdet. Djurgårdens IF FF (18 poäng) har kopplat ett grepp om serieledningen men IF Brommapojkarna och Älvsjö AIK FF som följer närmast i tabellen med 13 respektive tolv poäng, är på intet sätt uträknade. Även i den här gruppen finns det en chans för tabelltvåan att bli en av dem som går vidare till slutspel.

Östra Götaland

Toppen på tabellen talar redan nu sitt tydliga språk för att segern i tabellen kommer gå till antingen Falcao Futsal Club Stockholm eller Svärtinge SK. Lagen har, när det här skrivs, 21 respektive 20 poäng. Det är högst sannolikt att en av de två tabelltvåorna med högst poäng kommer att komma från den här gruppen. Tabelltrean Norrköping Futsal Klubb har tolv poäng.

Södra Götaland

Tabellen toppas av IFK Uddevalla Futsal, Hittarps IK IFK och Göteborg Futsal med 13, tolv respektive tio poäng. Vilket som helst av de tre lagen kan stå som tabellvinnare och gå vidare till slutspelet i SM. Däremot är det mycket osannolikt att tabelltvåan kommer tillhöra ett av de lag som har högst poäng.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img