LÄGESKOLL: RFL Södra Svealand

0
Foto: Krister Melin

Futsalmagasinet har tidigare gått gjort en lägeskoll på de olika damserierna i RFL. Nu har det äntligen blivit dags för RFL Södra Svealand som inför säsongen slogs ihop med RFL Norra Svealand vilket resulterade i en serie på tio lag.

Detta medförde att det endast blev enkelmöten istället för dubbla möten som i de övriga serierna, men hur har det gått för den lite annolundare serien?

När vi inför säsongen redogjorde vilka lag som kändes spännande så nämndes Djurgårdens IF direkt, och det nystartade laget har helt klart levt upp till förväntningarna. Man är obesegrade efter sex omgångar med 18 poäng och en målskillnad på 61-17.

Man har också värvat in Annika Kukkonen med mångårig erfarenhet från elitfotbollen vilket vittnar om att Djurgården verkligen vill gå långt i ett slutspel.

Tvåa på 13 poäng är IF Brommapojkarna som också nämndes inför säsongen. I laget finns det kvalité som bland annat förre landslagsspelaren Louise Schillgard. Ringer inga klockor? Fors som hon tidigare hette har bland annat spelat i Linköpings FC och Liverpool.

Förutom en andraplacering så har BP släppt in minst mål i serien. 12 mål har slinkigt genom försvaret denna säsong.

Älvsjö AIK som förra säsongen deltog i Stockholmsserien och som brukar gå långt i turneringar, placerar in sig på en tredjeplats i tabellen, med bara en poäng bakom BP. Fyra och femma är är Boo FF och Älta IF, med 10 respektive 9 poäng.

I den undre halvan skiljer det tre poäng mellan tabellsexan och jumbon i tabellen. Hammarby IF och Enskede IK är sexa och sjua på 6 poäng.

Två poäng under denna duo hittar vi ännu en duo i Vallentuna BK och Stockholm United FF på fyra poäng. Sist är Järla IF på tre poäng.