Drömminut för Norrköping som vände och vann

Fredagskvällens match mellan Norrköping FK och Örebro SK Futsal var den första i SFL:s elfte omgång. De resterande matcherna avgörs under lördagen.

Inledningen av matchen var inte direkt en händelserik sådan, utan det skulle dröja nästan 14 minuter innan nollan skulle spräckas. Det såg gästernas Amel Rastoder till.

Sanel Hamzic såg dock till att utjämna ett par minuter senare för Norrköpings räkning.

Den andra halvleken startade som den första. Men ÖSK Futsal skulle sedan, precis som i den första halvleken, ta ledningen. Den här gången genom Marcus Karlsson.

Sedan, några minuter senare, chockades såväl ÖSK-spelarna som publiken. Norrköping lyckades på en enda minut gå från ett 1–2-underläge till att leda matchen med 4–2. Först tryckte Ignatius Malki in en straff på allra bästa sätt. Sedan hittade Esat Jashari bollen i nät två gånger om, med både lite tur och skicklighet.

Helt plötsligt satt Norrköping i förarsätet. Det fick ÖSK-tränaren Fredrik ”Honken” Holmqvist att agera och slänga in timeoutkortet. ÖSK kunde kort därefter reducera genom Henrik Lara Rodriguez, men Norrköping lyckades därefter stänga igen butiken och säkra tre poäng.

Segern innebär att Norrköping klättrar två placeringar i tabellen, men med en match mer spelad än övriga konkurrenter, till en niondeplats. En poäng ifrån just ÖSK Futsal, som stannar kvar på åttonde plats.

Norrköping FK–Örebro SK Futsal 4–3 (1–1)

Målen, NFK: Esat Jashari 2, Sanel Hamzic, Ignatius Malki (straff)

Målen, ÖSK: Amel Rastoder, Marcus Karlsson, Henrik Lara Rodriguez