Dramatik när Torslanda tog viktig seger

0
Foto: David Gerd

Det laddade bottenmötet hade allt och svängde flera gånger. Då tog Torslanda en tung trepoängare efter att ha avgjort i matchens sista minut.

Inför mötet låg Torslanda precis ovanför nedflyttningsstrecket, medan Linköping befann sig under. Viktiga poäng stod på spel, och Linköping inkluderade till och med tränare (!) Kim Gama i matchtruppen.

Inför en smal publikskara sparkade Linköping igång matchen i Linköpings Sporthall. Det var två ramstarka försvar som ställdes mot varandra, och det stod tidigt klart att kontringar skulle vara eftermiddagens tema.

Linköping ägde mest boll inledningsvis, och Torslanda stod lågt. Linköpings Ilhan Pepeljak provade ifrån håll, och Torslandas Andreas Odersjö rann igenom. Inget av försöken resulterade.

Linköping skulle dock ta ledningen rättvist i den sjunde minuten. Efter en vass kontring kunde Felipe Reidler De Moraes läckert servera Asmir Spahic. Torslandas svar kom bara minuter senare, då Patrik Falk kvitterade efter en liknande kontring.

Linköping behöll sitt marginella spelövertag, efter en timeout. Laget blev tilldelat en straff efter tilltrasslad situation i Torslandas straffområde. Straffen förvaltades säkert av Blend Ali Osman till 2-1. Torslanda tog också en timeout, men denna gav inget märkbart resultat. 2-1 stod sig rättvist till halvtidsvilan.

Torslanda kom in till den andra halvleken med ny energi, och en efter drömminut var matchen plötsligt vänd. Albert Hansson gjorde mål två anfall i rad, och det stod 2-3 på resultattavlan.

Torslanda fortsatte att agera energiskt, och hade flera lägen till att utöka ledningen. Läget blev än ljusare när Adin Pehilj drog på sig sitt andra gula kort, och Linköping blev en man kort. Linköping red dock ut stormen, och valde att spela med västman efter att ha blivit fulltaliga.

Linköpings västman spelade okonventionellt offensivt, och det skulle visa sig gynna laget. Med bara två minuter kvar att spela gjorde Blend Ali Osman sitt andra mål för dagen, och 3-3 var ett faktum.

Här trodde många att det var slutsnackat, men Torslanda och Patrik Falk hade mer att säga. I matchens absolut sista spelminut fick Torslanda en tiometersstraff. Falk hade is i magen och sköt in 3-4, vilket blev slutresultatet.

Torslandas seger innebär att laget får ett skönt andrum ner till bottenstriden, medan Linköpings förlust gör att läget ser allt mörkare ut. Efter 11 spelade omgångar står laget på endast fyra poäng, och med åtta poäng upp till säker mark.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

KFUM Linköping – Torslanda IK 3-4 (2-1)

Mål Linköping: Blend Ali Osman (2) och Asmir Spahic

Mål Torslanda: Patrik Falk (2) och Albert Hansson (2)