Revanschsuget Nacka laddar för seriefinal: ”Inspirerande”

0

Nacka Juniors har en bra säsong i ryggen, men i den förra omgången föll man överraskande mot segerlösa tabelljumbon Halmstads BK.

Nu väntar desto tuffare motstånd för Nacka. Under lördagseftermiddagen är det nämligen dags för seriefinal när man gästar Örebro FC.

– Det känns bra inför matchen. Framför allt känns det jävligt roligt att få spela en sådan här match. Inspirerande och roligt att se hur vi står oss mot det för tillfället bästa laget i serien, säger huvudtränare Eldin Kozica till Futsalmagasinet.

Vad för typ av match tror du väntar?

– Jag tror att det blir en match där båda lagen spelar med en stor disciplin där man vill vara det lag som för matchen och tar tag i taktpinnen. I och med att båda lagen har en del skickliga spelare tror jag det kommer krävas att man är väldigt påkopplad defensivt och gör en bra match. Det blir nog en rolig match för de som tittar.

Han fortsätter:

–Vi har haft väldigt svårt i Örebro historiskt sett, inget snack om saken. Det blir en tuff utmaning, men det handlar väldigt mycket om att vi ser till att spela på vårt sätt. Även fast vi spelar på bortaplan ska vi vara det lag som för matchen och det lag som tar initiativ. Men väldigt viktigt att vi spelar som ett lag defensivt och stänger till de ytor där de vill komma in och inte tillåter de att spela sitt spel.

Nacka Juniors har flera gånger den här säsongen tappat ledningar i matchen. Två matcher som fäst sig i minnet är bortamatcherna mot Torslanda och Halmstad, där man tappade 3-0 respektive 2-0 till förlust.

– Jag tror inte att det kommer vara ett problem idag då vi möter ett annat typ av motstånd. Vi möter inte ett lag som backar ned, utan som vill framåt och vinna matchen genom att ta tag i bollen. Det kommer bli en annan typ av matchbild än de matcherna. Dert blir framför allt wn väldigt stor utmaning som jag ser fram emot.

Seriefinalen mellan Örebro FC och Nacka Juniors startar 17.00.