Stort slutdrama i seriefinalen

Det vankades toppmöte i SFL på lördagskvällen när serieledaren Örebro FC tog emot tabelltvåan (inför omgången) Nacka Juniors FF hemma i Gamla Idrottshuset.

Detta intressanta möte skulle också bli en tillknäppt historia inledningsvis där gästande Nacka tog ledningen efter sju minuter, genom Lamin Sanneh. Detta var en ledning som gästerna höll till paus.

I andra halvlek försöker Örebro att jaga kvittering mot ett försvarande Nacka. Till slut får Anel Coralic in en kvittering till publikens stor jubel efter sju spelade minuter.

Med knappt nio minuter av matchen hade Yanku Marrah möjligheten att ge Nacka en ny ledning, efter att laget fått en straff med sig. Men en benparad från Linus Palmquist i målet såg till att hålla resultatet intakt. Mot slutet av matchen kunde dock Sanneh återigen hitta nätet och ledning Nacka 2–1.

Örebro tar därefter in en joker för att jaga kvittering vilket resulterar i ett mål med 46 sekunder kvar av matchen och matchen såg ut att sluta oavgjort.

Men med drygt 30 sekunder kvar av matchen lyckades Nacka ställa om och Alexander Roka lyfte snyggt in segermålet.

Örebro FC – Nacka Juniors FF 2–3 (0–1)

Målen, Örebro: Anel Coralic, Miran Abdulrahman Mohammad

Målen, Nacka: Lamin Sanneh 2, Alexander Roka