17-åring briljerade när Djurgården tog viktig seger

0
Foto: Pressbilden - Örebro Tribune

Det var två revanschsugna lag som möttes i Eriksdalshallen under eftermiddagen. Örebro hade en tung förlust mot Nacka i ryggen och Djurgården stod för en svag insats mot Borås före jul. Fram klev 17-årige Samuel Uddenberg Edgren med ett mål och en assist och hjälpte hemmalaget till seger, 4-2.

Det var hemmalaget som började bäst och kunde ta ledningen efter tio minuters spel. Knappt fyra minuter senare gjorde Samuel Uddenberg Edgren sitt första mål i SFL. Uddenberg Edgren har tidigare under hösten spelat med Älvsjös U17-lag, och gjorde idag sin andra match för Djurgården. David Bergqvist, tränare i Djurgården, säger till svenskafutsalligan.se efter matchen att det inte var ett enkelt beslut att låta Uddenberg Edgren spela matchen.

– Man är ju alltid lite orolig när man låter unga spelare kliva in på plan. Lagen vi möter är riktigt bra, men det var kul att se honom ta för sig. Visst, han blev lite trött i andra halvlek, men ett mål och en assist är ett bra facit, säger Bergqvist till svenskafutsalligan.se.

Trots ledning 3-0 blev det ändå spännande på slutet. Örebro kunde göra både 3-1 och 3-2 och hade lägen för kvittering, men hemmalaget kunde andas ut när Daniel Lindgren Zachrison satte 4-2 i tom kasse.

– Det gäller att hålla i 40 minuter. Det gjorde vi inte senast mot Borås men det gjorde vi idag, då går det vägen. Sedan är Krounis (Christopher Krounis Guerrero) väldigt bra i målet idag också, han gjorde några riktigt bra räddningar, säger Bergqvist efter matchen.

Segern innebär att Djurgården parkerar på en sjundeplats i tabellen, åtta poäng bakom serieledande Nacka och sju poäng ovanför IFK Göteborg på nedflyttningsplats.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF FF – Örebro Futsal Club 4-2 (2-0)

Mål Djurgården: Daniel Lindgren Zachrison (2), Samuel Uddenberg Edgren, Daniel Aramesh

Mål Örebro: Miran Abdulrahman Mohammad, Mattias Bulun

Varningar Örebro: Fredrik Johnson, Ahmad Fawaz, Mirza Turan

Utvisning Örebro: Miran Abdulrahman Mohammad, två varningar