Sekunddrama när mästarna vände

Tabellfemman Hammarby IF reste under lördagseftermiddagen till västkusten för match mot de tvåfaldiga regerande mästarna IFK Uddevalla. Ett utlöst brandlarm i Agnebergshallen fick matchen att dra igång några minuter senare än planerat.

Efter fyra minuter fick hemmalaget en ypperlig möjlighet att ta ledningen då Hammarby-målvakten Tolga Ayranci vräkte omkull Petrit Zhubi i straffområdet. Granit Berisha, som blev hattrickskytt mot Halmstads BK senast, hade dock inte skärpan och missade målet totalt.

Istället var det en annan Berisha, nämligen brodern Mergim, som öppnade målskyttet i matchen. På framspelning av Fredrik Söderqvist lyckades Berisha vända runt Hammarby-försvaret och distinkt trycka in 1-0 mellan benen på målvakten.

Med blott åtta sekunder kvar av den första halvleken lyckades gästerna kvittera. Lagkaptenen Patrick Mallengren nådde högst på ett utkast och Josef Rakez gjorde inga misstag i avslutningsögonblicket. Ett psykologiskt viktigt mål då IFK Uddevalla hade övertaget både chans- och spelmässigt.

I den andra halvleken bytte lagen chanser med varandra. Efter halva halvleken spelad snodde Petrit Zhubi åt sig bollen av en Hammarby-försvarare och satte fart mot bortamålet. Vid avslutningstillfället var Zhubi iskall och chippade elegant IFK Uddevalla till ledning 2-1.

Gästerna skulle dock replikera, och det med besked. Först var det dags för Josef Rakez att sätta dit sitt andra för kvällen innan SFLs skyttekung skulle presentera sig. Liridon Makolli utnyttjade en kontring och överlistade Robin Armandt i hemmamålet. Detta var Makollis elfte mål för säsongen.

Omgående efter 3-2-målet satte IFK igång med jokerspel, vilket skulle visa sig vara ett genidrag från tränaren Hector Maravilla. Med tre minuter kvar hittade Fredrik Söderqvist en lycka mellan benen på den i övrigt storpelande Tolga Ayranci i bortamålet och 3-3 var ett faktum.

Publiken i Agnebergshallen hade dock inte firat för sista gången den här eftermiddagen. Med 39:52 på klockan visade hemmalaget varför de har varit Sverige bästa futsallag de två senaste säsongerna. Efter ett fint väggspel var Albert Hiseni frispelad och väl där gjordes inga misstag.

I och med segern återtar IFK Uddevalla serieledningen i SFL. Gästande Hammarby, som åkte på sin första bortaförlust för säsongen, tvingas åka hem till huvudstaden med en snöplig uddamålsförlust i bagaget.

Matchfakta

SFL

IFK Uddevalla – Hammarby IF 4-3 (1–1)

Målskyttar, IFK Uddevalla: Mergim Berisha, Petrit Zhubi, Fredrik Söderqvist, Albert Hiseni

Målskyttar, Hammarby IF: Josef Rakez 2, Liridon Makolli

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img