Tung seger för Borås AIK – trots två straffar i sista minuten

Inte sedan fjolårssäsongen har Nacka Juniors förlorat hemma i Nacka Bollhall. Men under lördagskvällen var det dags, när Borås AIK var på besök.

Den första halvleken var egentligen en lång väntan på den andra, skulle man kunna sammanfatta det som. Det var i den andra halvleken det hände. Borås AIK skapade tryck framför Milos Ostojic i Nackas mål, och i den 31:a minuten fick de hål på honom. Mattin Najafi ordnade 1–0 och Wahid Jawid dubblade den ledningen fem minuter senare.

Andreas Dahl skulle som så många gånger förr skriva in sig i poängprotokollet och kunde minuten efter Borås 2–0-mål reducera till hemmapublikens stora glädje.

Slutminuterna skulle bli en svängig historia. Nacka plockade målvakten och spelade jokerspel. Det resulterade i tryck framåt, och en del långskott från Borås som inte hittade i nät. Borås hade dragit på sig fem frisparkar, och med drygt 30 sekunder kvar orsakade man en sjätte.

Modaser Zekria klev fram och sköt tiometersstraffen – i stolpen. Men bara 15 sekunder senare fick han chansen igen, då Borås på nytt, lite orutinerat, drog på sig en frispark. Den gången placerade Zekria bollen utanför målet. Dino Palalija i Borås mål kunde pusta ut efter en väl genomförd match, och likaså hans lagkamrater. Tre poäng i Nacka Bollhall lär göra den hemresan betydligt lättare.

Matchfakta

Nacka Juniors FF–Borås AIK 1–2 (0–0)

Målen, Nacka: Andreas Dahl

Målen, Borås: Mattin Najafi, Wahid Jawid

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img