Halmstad lämnade jumboplatsen

Halmstad och Linköping satt efter elva omgångar på de två sista platserna i tabellen. I den tolfte omgången möttes de.

Halmstad och Linköping hade inför matchen endast lyckats spela ihop fyra poäng vardera, och var piskade att vinna för att inte tappa kontakt med resten av tabellen. Linköping gick i veckan delade vägar med tränaren Kim Gama, och lyckades till matchen endast skrapa ihop en trupp på sju (!) spelare.

Matchen i Halmstad arena sparkades igång vid klockan 14. Det var två lag med mycket att vinna, men inledningsvis verkade de nästan mer rädda att förlora. Matchen innehöll få klara målchanser, och båda lagen stod lågt.

Så i den 15:e minuten vaknade matchen till rejält. Startskottet blev Marc Brandins 1–0-mål för Halmstad, varpå laget direkt valde att ta en timeout. Timeouten fick dock inte önskad effekt, då Linköping kvitterade mindre än minuten efter. Målet kom till efter att Tobias Andreasson drällt med bollen, och Felipe Reidler De Moraes utnyttjat bolltappet.

Om 1–1-målet kom snabbt, kom Halmstads 2–1-mål ännu snabbare. Anfallet efter kvitteringen tog Halmstad återigen ledningen efter ett mål av Besart Zeqiri. Laget såg ut att gå emot paus i ledning, men då fick Linköping straff efter en knuff i ryggen. Blend Ali Osman förvaltade straffen på bästa sätt, och firade som MMA-fightern Conor McGregor. Resultatet var 2–2 i halvtid.

Målen dröjde även i den andra halvleken, men de kom till slut. Besart Kalludra fällde Halmstads Jakob Adolfsson, och laget blev tilldelade en straff. Daniel Radovanovic stänkte dit 3–2, och 4–2 kom redan i anfallet efter. Denna gång hette målskytten Besart Zeqiri, som gjorde sitt andra mål för dagen.

Linköping ryckte dock upp sig, och Kerar Al-Hamed och Blend Ali Osman tystade majoriteten av de 168-betalande supportrarna på plats. Inom loppet av några minuter var det både reducerat, och kvitterat till 4–4.

Linköpings glädje blev kortvarig, då Halmstad kontrade efter slarv. Marc Brandin revanscherade sig efter en tidigare grov miss, genom att sätta dit 5–4. Efter detta tog Linköping ut sin målvakt, men 5–5 var aldrig riktigt nära.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Halmstad vunnit med 5–4. Segern innebär att man lämnar över jumboplatsen till Linköping, och sätter pricken över i:et för Linköpings kaosartade vecka. Laget har nu tre poäng upp till Halmstad, och ytterligare nio poäng upp till säker mark.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Halmstads BK – KFUM Linköping 5–4 (2–2)

Målskyttar Halmstad: Besart Zeqiri (2), Marc Brandin (2) och Daniel Radovanovic

Målskyttar Linköping: Blend Ali Osman (2), Felipe Reidler De Moraes och Kerar Al-Hamed

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img