Viktiga poäng på spel i jumbomötet: ”Vi kommer vinna – helt hundra”

Klockan 14.00 drabbar Halmstads BK och KFUM Linköping samman i ett riktigt bottenmöte. De båda lagen placerar sig på tabellens två nedersta platser, och de båda med fyra inspelade poäng. Det är sex poäng upp till Blåvitt, som ligger på den tredje nedflyttningsplatsen, och nio poäng upp till säker mark.

Tre poäng skulle därmed betyda oerhört mycket i kampen om nytt kontrakt för såväl HBK som Linköping.

– Det är viktigt att plocka poäng, samtidigt som de SKA tappa poäng mot oss. Även om vi inte lyckas ta poäng, så finns det andra matcher, men då är risken att de drar ifrån, säger Halmstads Raikan Jamal Taher till klubbens hemsida.

MISSA INTE: Linköpings tränare får gå efter tunga starten: ”Tufft”

Jamal Taher menar att det finns ett gott självförtroende i laget efter den senaste tidens insatser.

– Vi ska spela så som vi har gjort de två senaste matcherna, då är jag säker på att det kommer komma ännu fler lägen än det gjorde mot Nacka och Uddevalla, som var svåra att skapa målchanser på.

Han anser att de legat bra i positionerna defensivt under de senaste matcherna, och det tror han kommer belönas än mer mot ett på pappret sämre motstånd.

– Vi måste ligga rätt som vi har gjort de två senaste matcherna, defensivt har vi inte släppt igenom så många målchanser. Men Linköping kommer inte kunna såra oss på samma sätt om vi ligger rätt i position som vi har gjort i tidigare matcher, säger Raikan Jamal Taher.

Matchen mot KFUM Linköping är den sista för året. HBK hoppas kunna fira nyår med en färsk seger i minnet, och kunna avsluta en tung höst på bästa sätt.

– För HBK har det inte börjat exakt så som vi ville, vi har inte plockat så många poäng som vi borde ha plockat. Samtidigt är det svårt att säga hur ens egen prestation har varit, när det gått så dåligt. Man är inte helt nöjd med sin egen prestation. Men jag tror det blir bättre inför andra halvan av serien. Jag tror det kommer bli bättre än vi tror och vad vi hoppas också. Vi kommer plocka mycket mer poäng, det är jag helt hundra på, nu när vi har hittat rätt, säger han och avslutar med att lova hemmapubliken följande:

– Vi kommer plocka tre poäng, det är jag helt hundra på.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img