Sportchefen bekräftar missnöje i ÖSK: ”Varit intern kritik”

Örebro SK Futsal har haft det tufft med poängen under den senaste tiden i SFL. På de åtta senaste matcherna har laget endast bärgat en seger. Det har gjort att det uppkommit ett missnöje bland spelarna, vilket NA var först att rapportera om.

Christoffer Wickman är sportchef för herrlaget i ÖSK och bekräftar att det varit ett missnöje i spelartruppen, men att det absolut inte är någonting allvarligt.

– Det har blivit en höna av en fjäder. Vi började den här säsongen bra, men sedan nu på slutet har vi tagit en seger på de åtta senaste matcherna. Då blir det lite missnöje, med ett lag som alltid varit där uppe och slagits och spelare med karaktär och vinnarskallar. Det är naturligt, säger han till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Det har funnits ett internt missnöje i laget, men jag tycker ändå att det har blivit en höna av en fjäder. Vi har en stor vinnarmentalitet i laget, så det är inte konstigt att det blir snack efter en period med färre poäng. Men en del av den interna kritiken har både varit orättvis och obefogad.

Wickman menar på att man var väldigt eniga i laget inför säsongen att det var ett långsiktigt bygge man höll på med. Något som verkar ha glömts bort hos vissa spelare.

– Det har jag blivit lite less på. Bara för att poängen inte kommit har snacket som vi haft inför säsongen glömts av väldigt lätt och helt plötsligt jagar man bara poäng. Tittar man spelmässigt är de förlusterna matcher som avgörs i slutet mot bra motstånd. Jag tycker att vi redan nu visar lagmässigt att vi är där, men sedan är det massa att jobba på. Vi behöver lära oss att stänga matcherna, och det är rutin som saknas. Och det har vi också vetat om, att vi bygger för framtiden. Det har vi hela tiden sagt.

Ja, det blev en rejäl renovering i ÖSK Futsal inför årets säsong. Knappt en handfull spelare var kvar från året innan, och mycket nytt kom in.

– Vi var mellan 22 och 30 spelare i fjol, och vi valde självmant att inte förlänga med de flesta av dem. Vi värvade i stort sett in ett helt nytt lag. Det spelarmaterial vi har är det bästa vi någonsin haft. Vi måste ha tålamod och is i magen. Vi är ett helt nytt lag. Titta på de lag som går bra, de har kontinuitet. Det här var vi också beredda på inför säsongen, och vi vet att vi är ett bra lag. Vi alla vill ta en SM-medalj, men det är inte i år det ska ske. Vi vill hålla oss kvar och bygga för framtiden. Det spelar ingen roll om vi slutar trea eller på elfte plats den här säsongen. Vi vill bygga en stomme och taktik som vi tar med till nästa år.

LÄS OCKSÅ: Kända artistens hyllning till SFL-laget

Örebro SK Futsal leds i år av en tränartrio. Den tränartrio som även avslutade fjolårssäsongen. Det är Fredrik ”Honken” Holmquist, Jacob Nilsson och Victor Huerta.

Känner tränarna fortsatt förtroende efter missnöjet i spelartruppen?

– Kritiken har inte varit något specifikt mot någon eller något. Det blir lätt så att när man tar en seger på åtta matcher så letas det fel här och där. Förlorar man letar man fel istället för att se till det positiva. Så kritiken har inte riktats mot tränarna direkt, utan snarare har det varit snack om hur man skulle kunna göra om det på något sätt, säger Wickman och fortsätter:

– Vi har högt i tak, och då är det klart att det diskuteras kring en hel del saker. Spelarna vill väl och framåt, och vara med i toppen redan i år. Då kommer diskussioner om vad man kan göra och förändra i sådana här lägen, och det kan både vara positivt och negativt. Det är en hårfin gräns, vi alla vill att de ska vara med och påverka till en viss grad.

Örebro SK Futsal ligger just nu på en åttondeplats i tabellen. En position Christoffer Wickman är nöjd med, sett till målen man satt upp. Men han är också medveten om vinnarskallarna som finns i varje lag.

– Oavsett vilken nivå man är på så finns det alltid i alla lag vinnarskallar som förväntar sig tre poäng varje match, och när man inte vinner tjuras det. Att det finns missnöje att man inte tar tre poäng är inget konstigt, det är vi med på.

Så vi ska inte förvänta oss några förändringar i ÖSK inom den närmsta framtiden?

– Det har aldrig varit en grupp spelare som ropat på tränarens avgång, utan det har funnits ett internt missnöje. Det mynnade ut i att vi satt i mellandagarna och diskuterade framtiden och hur alla ser på den. Vi kunde lufta och det blev ett jättebra samtal, säger Wickman som också menar på att alla tre i tränartrion är fortsatt positiva till sina roller:

– Det är de absolut. De är med på banan och jag ringde till tränarna och pratade med dem. De känner det jag känner, att det blivit en höna av en fjäder. Sedan är aldrig optimalt att få en sådan här rubrik när det ändå gått relativt tungt. Men vi är större än så, och blickar framåt. Jag har nog varit den i konstellationen kring A-truppen som tagit mest illa vid mig. Jag pratade med alla tre tränare och det är inga konstigheter alls.

Under onsdagskvällen är det åter träning, och huvudtränare Fredrik ”Honken” Holmquist kommer att samla gruppen för frågor av dess olika slag inför. Just för att det inte ska finnas några frågetecken. Nu blickar de istället framåt.

– Det är bara att jobba på och försöka börja ta lite fler poäng nu framöver. Jag som sportchef vill såklart att vi vinner varje match, men det är inte i år vi ska göra det, säger Wickman som även menar på att han inte fått några signaler på att spelare känt sig missnöjda efter vad som sades på mötet:

– Det är som sagt högt i tak. De har såklart saker de vill att vi ska göra bättre och vi har saker vi vill att de ska göra bättre. Men i slutändan jobbar vi alla åt samma håll och vill samma sak.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img