Myckle jagar andra raka i Sunnanåcupen

0

Sunnanåcupen i Skellefteå har för många blivit en stark tradition. 55 lag är anmälda till årets turnering och imorgon kliver seniorlagen in för sina första matcher. Myckle IK jagar sin andra raka seger i cupen och tränare Sara Frykland tror stenhårt på sitt lag, trots svår gruppindelning.

– Om vi ska vinna? Absolut! Vi har ett bra lag och ska försvara förra årets titel. Om vi ger ett hundra procent om gör som vi sagt så är vi svårslagna, säger Frykland.

Myckle spelar till vardags i RFL Dam Norra Norrland, där även flera av motståndarna i Sunnanåcupen huserar. Kågedalens AIF, Sunnanå SK, Clemensnäs IF och Skellefteå FF är alla motståndare i serien, och alla medverkar i helgens turnering.

– Det kommer bli tufft, vi har Skellefteå FF i gruppen som har spelat bra i höst. Även Kågedalen har ett bra lag, de kommer vara med att kriga om segern, säger Frykland.

Tuff konkurrens även på herrsidan

På herrsidan är 20 lag anmälda fördelat på fem grupper. AFC Sundsvall, IFK Kalix och AFC Galaxy är tre lag som gör sin första Sunnanåcup, och bland övriga lag finns Morön BK med från division 1. Trots det har Frykland, som även tränar Myckles herrlag, en annan favorit.

– Jag hoppas såklart på oss, men det kommer bli tufft. Damerna har ju spelat futsal hela vintern, men herrarna har endast tränat fotboll, säger Frykland och fortsätter.

– Det finns många bra lag, men jag tror att Bergsbyns SK kommer vara vassa. De ser jag som favoriter, men de kommer få kämpa om de ska vinna mot oss! Det kommer bli kul, jag ser fram emot helgen, säger Frykland.

Imorgon börjar gruppspelet i Sunnanåcupen. Finalspelet avgörs på söndag.