Strängnäs skrällvann i Borås – Cirak med fem(!) mål

0

Julmaten och nyårsfirandet har lagt sig och nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Under den första helgen för 2019 är det en hel del matcher i Svenska Futsalligan som ska spelas. Först ut tillsammans med Djurgårdens IF FF–IFK Uddevalla Futsal så spelades det futsal i Boråshallen där topplaget Borås AIK gästades utav nykomlingarna Strängnäs Futsal Club.

Båda lagen har vinster med sig i bagaget från föregående omgång. Hemmalaget var inte konstigt nog stora favoriter inför dagens möte och något annat än tre poäng skulle vara ett misslyckande.

Det är en oroväckande inledning av hemmalaget som har ett slarvigt passningsspel, spelar mycket stillastående och har långsamma rörelser i anfallsspelet. Bortalaget försvarar sig bra och hotar med fina omställningar. BAIK har inte råd att förlora dessa matcher om man ska vara med och fightas om SM-guldet.

Redan i den första minuten sker det ett bolltapp på mittplanen av hemmalaget. Strängnäs går på omställning och Rinor Nushi gör en läcker tåpaj i nättaket till 0-1. Det andra målet i matchen görs även det av Strängnäs som får ett farligt frisparksläge efter att en Boråsspelare tagit bollen med handen. Det är andra skottet på mål som resulterar till 0-2 genom Sebastian Nygårds.

Borås för spelet men kommer inte till några riktigt heta målchanser. De söker ständigt efter ett reduceringsmål men har svårt att ta sig förbi Strängnäsförsvaret. Bortalaget har mer krut i benen och spelar mer avslappnat med ett förvånansvärt fint anfallsspel samt ett disciplinerat försvarsspel. Strängnäs radar upp med målchanser och ett snyggt väggspel leder till 0-3 genom seriens skyttekung Adnan Cirak. Ett frustrerat Borås har svårt att få hål på bortalaget men tillslut med tre minuter kvar av första halvlek så spelar de kontrollerat högt uppe i anfallet och reducerar till 1-3 på en retur genom Jahid Jawid. 2-3-målet låg i luften men då bryter Strängnäs bollen och går på ännu en omställning och 1-4 genom Emil Fritzell är ett faktum. Svedberg för hemmalaget bränner ett kanonläge med 20 sekunder kvar och 1-4 står sig till paus.

I början på den andra halvleken kommer Cirak till ett rent friläge mot målvakten och avslutar med en stolpträff men blir samtidigt fälld bakifrån och får frispark, som Cirak därpå inte förvaltar denna gång. Matchbilden i början på andra är identisk med den första halvleken förutom att Borås är mer på hugget och pressar på för en reducering och Strängnäs hotar med sina farliga omställningar i vanlig ordning. Matchen står och väger och båda lagen skapar nu heta målchanser. Då är det hemmalaget som får till en reducering till 2-4 genom Arjan Mostafa. Kort därefter svarar skyttekungen Adnan Cirak till 2-5. Borås AIK tar timeout efter målet. Under stora delar av matchen så har Borås bollinnehavet men är inte effektiva framför mål, det är dock Strängnäs som gör 2-6 genom Rinor Nushi som gör sitt andra mål för dagen.

Okoncentration framför mål gör att man missar ett superläge som kunde inneburit hela 2-7, istället är det Henrik Svedberg som äntligen får göra mål idag till 3-6 på retur. Nu kan det bli en spännande avslutning och målrik tillställning i denna match, men då som så många gånger förr i denna match så tappar man boll i offensivt läge och Strängnäs kontrar in 3-7 genom nummer 10, Adnan Cirak, som fullbordar sitt hattrick. En mycket tung dag för boråsarna som är på väg att inleda det nya året med ett fiasko. Enkla misstag och slarvigt passningsspel från Borås sida och Strängnäs utnyttjar det gång på gång.

Borås drar på sig sin sjätte frispark som resulterar till en tiometers straff för bortalaget. Skyttekungen Adnan Cirak kliver fram och gör därmed sitt fjärde mål för dagen. Minuten efter gör Borås AIK:s Arjan Mostafa sitt andra mål i matchen till 4-8. Borås spelar jokerspel i slutet av matchen och då blir det 4-9 i öppet mål genom Henok Berhane. Strängnäs kan efter det gå upp till tvåsiffrigt på en ny tiometersstraff men denna gången stod målvakten i vägen för matchhjälten Adnan Cirak som hade mer att producera. Kort därpå revanscherar han sig och gör sitt femte mål för dagen och därmed matchens sista mål och Strängnäs gör tvåsiffrigt i Boråshallen denna lördagseftermiddag.

En rejäl smäll för Borås aIK inför kommande matcher i serien. Nykomlingarna Strängnäs står för en av säsongens största skrällar då man inte bara vinner borta mot topplaget Borås, utan man gör även tvåsiffrigt antal mål. Slutresultatet skrivs till 4–10.

Matchfakta

SFL

Borås AIK – Strängnäs Futsal Club 4–10 (1–4)

Målen, Borås AIK: Arjan Mostafa 2, Jahid Jawid, Henrik Svedberg

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak 5, Rinor Nushi 2, Emil Fritzell, Sebastian Nygårds, Henok Berhane