Uddamålsseger i Eriksdalshallen för IFK Uddevalla

0

Under lördagseftermiddagen tog Djurgårdens IF emot IFK Uddevalla hemma i Eriksdalshallen. Det var den avslutande matchen i ligans tolfte omgång. De övriga matcherna som spelades samma dag ingick i omgång 13.

De 190 åskådarna som tittade på matchen fick se ett Uddevalla som styrde spelet med bredd i sina passningar mot ett förvarade Djurgården som hotade med omställningar, vilket resulterade i flera farliga chanser.

Det var dock Uddevalla som tog ledningen i matchen, vilket också skulle bli halvtidsresultat. Målet kom till genom Fredrik Söderqvist.

I den andra halvleken byter de båda lagen bollen med varandra under inledningen, men gästerna tar sedan över matchen mer och mer. Något som resulterar i att de också ökar på sin ledning två gånger om.

Med åtta minuter kvar av matchen reducerar Djurgården till 1–3, och man får in ytterligare ett mål med minuten kvar. Man tar sedan in en joker men lyckas inte kvittera. IFK Uddevalla Futsal vinner matchen med 3–2, och därmed befäster de sin serieledning rejält inför morgondagens seriefinal mot Nacka Juniors.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF–IFK Uddevalla 2–3 (0–1)

Målen, Djurgården: Petter Andersson, Rami Younes

Målen, Uddevalla: Fredrik Söderqvist, Fehim Smajlovic, Granit Berisha