Strobl med jättematch när Nacka Juniors vann seriefinalen

Redan från start drogs tempot upp i söndagskvällens heta seriefinal mellan Nacka Juniors och IFK Uddevalla. En match man visste redan på förhand skulle bli en tajt match.

Nacka Juniors kunde efter en riktigt välspelad och underhållande match ta hem segern. Stor hjälte blev Rikard Strobl i hemmalagets mål som stod för ett antal viktiga, och svettiga, räddningar när IFK Uddevalla jagade reducering och kvittering på slutet.

För det var Nacka som lyckades ta kommandot i matchen när det gällde som mest. Uddevalla hade med sig en 1–0-ledning från den första halvleken, men i den andra kunde hemmalaget kvittera genom Yanku Marrah.

Sedan, inom loppet av tolv sekunder, kom både 2–1 och 3–1 till publiken stora glädje. Då med drygt nio minuter kvar av matchen.

Uddevalla försökte tidigt sig på jokerspelet, men Nacka och framför allt Rikard Strobl stod emot gästernas press.

I matchens sista minut lyckades dock Fehim Smajlovic få in den efterlängtade reduceringen genom sitt andra mål för matchen. Men den kom för sent, och Nacka kunde fira segern i seriefinalen.

IFK Uddevalla stannar kvar i topp, men nu har Nacka Juniors endast två poäng upp. Hade det blivit förlust i seriefinalen hade det avståndet varit på åtta poäng.

Nacka Juniors FF–IFK Uddevalla Futsal 3–2 (0–1)

Målen, Nacka: Yanku Marrah, Alexander Roka, Stefan Ostojic

Målen, IFK: Fehim Smajlovic 2