AFC Eskilstuna stormar mot SFL-kval: ”Vi är redo för högstaligan”

Herrarnas division 1-serier är nu inne på den sista månaden med seriematcher. Därefter väntar ett väldigt spännande, och ovisst, kval mot SFL för de sex seriesegrarna.

Ett av lagen som stormar fram och som har mycket goda chanser till en av de kvalplatserna är AFC Eskilstuna. Laget toppar för närvarande division 1 norra Götaland med sex poäng ned till tvåan Vara SK, dock med en match mer spelad.

Halsho Gomei är ordförande i klubbens futsalsektion. Tillsammans med ett ytterligare ett gäng vänner har de fått ihop ett lag som stått för en raketsäsong i division 1 så här långt.

– Vi är ett gäng grabbar som är duktiga på futsal och så är vi några som inte är lika duktiga som jobbar runtom laget. Vi startade upp det tillsammans och vi ser nu hur bra det gått. Vi kontaktade AFC Eskilstuna som har en historia inom futsalen på ungdomsnivå. Alex Ryssholm var jätteglad när vi ringde och vi satte oss ned på ett möte, sedan gick det fort, berättar Gomei.

Vad tror du att det gett er att vara i en sådan välkänd svensk klubb?

– Det har gett oss kontakt med en väldigt fin familj. Vi får väldigt bra support, och de från fotbollen kommer och kollar. Både spelare och ledare. Jag ser bara positiva saker vi fått. Sedan är såklart den uppbackning vi får väldigt viktig, och väldigt bra. Man märker verkligen hur mycket de satsar på futsal. De tycker att futsalen är lika viktig.

Intresset för laget har också varit stort, och det har ökat drastiskt under det senaste året.

– Det är en fantastisk idrottstad. Vi har ökat jättemycket i publik. I premiären under vår första säsong förra året hade vi 100 i publiken. Sedan har det det bara ökat. I år på våra första två hemmamatcher hade vi drygt 800 åskådare per match.

Sju matcher har laget spelat så här långt. Tre återstår. 19 poäng är inspelade av 21 möjliga. Frågan är om någonting kan stoppa AFC från att ta hem sin division 1-serie?

– Jag tror att vi kommer fortsätta vinna. För varje match som gått har det bara blivit bättre och bättre spelmässigt. Förhoppnings kan vi vara förlustfria hela säsongen och så går vi in i ett tufft kval med gott självförtroende.

Tror du att ni skulle vara redo för SFL?

– Det är jag nästan säker på. Vi har kollat väldigt mycket SFL, och jag tycker inte att det ser ut som att vi hade varit stora slagpåsar i den serien. Jag tror att det hade varit jämnt, och till och med att vi hade varit favoriter i några matcher. Vi har spelare som är bättre än att de skulle börja i division 1, men alla här trivs så bra tillsammans.

Och organisationsmässigt?

– Ja, det tror jag. Vi satt på ett möte med Lasse Ternström (Sef) och han gick igenom en checklista som man behöver ha koll på i SFL. Jag skulle säga att vi redan uppfyller 70-80 procent av de sakerna. Med lite logiskt tänkande har vi fattat det vi behöver göra, och då har vi skaffat oss väldigt bra arrangemang och förutsättningar.

Varför har det gått så bra för er som lag och som klubb?

– Styrkan är att vi haft så många olika spelare, då en del spelar fotboll det varit viktiga kval och så. Vi har haft olika spelare hela tiden men spelet har ändå rullat på. Vi har en väldigt stark grupp som kan vinna matcher oavsett vilka som saknas. Jag tror inte att det är någon i laget som inte känner någon annan senare än fyra år tillbaka. Det är en extremt sammansvetsad grupp av vinnarskallar.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img