Johnsons hattrick gav ÖFC revansch mot Djurgården

Inledningen av årets säsong var minst sagt imponerande från Örebro FC:s sida och ingenting såg ut att stoppa fjolårets silvermedaljörer. Men inför torsdagskvällens möte med Djurgården hade laget gått tre matcher utan att vinna, där en av förlustmatcherna var mot just Djurgården. Då på bortaplan.

Därför smakade troligen torsdagskvällens 5–2-seger hemma i Gamla Idrottshuset extra gott.

Stor hjälte för ÖFC blev Fredrik Johnson som stod för tre av hemmalagets fem mål. Det var också han som inledde kvällens målskytte med att sätta dit den första halvlekens enda mål.

Den andra halvleken blev alltså desto mer målrik. Gästerna kvitterade i den 29:e minuten, innan Johnson återigen klev fram. Men en ny kvittering, minuten efter Johnsons 2–1-mål från Emil Glans gav återigen matchen nytt liv.

Men under de nästkommande minuterna stod hemmalaget för tre raka mål och kunde alltså till slut vinna matchen med klara 5–2.