Nicklas Asp om VM-kvaltruppen: ”Ingen lätt uttagning”

0
Foto: Krister Melin

I dag meddelade förbundskaptenerna Matija Dulvat och Nicklas Asp truppen inför VM-kvalet. Truppen såg ut som de flesta trott på förhand, även fast ett par namn sticker ut lite extra.

– Vi har testat många olika spelare senaste året och det känns som vi fått ihop det bästa laget, men det var ingen lätt uttagning, säger Asp efter uttagningen.

Truppen domineras återigen av IFK Uddevalla där över hälften, nio av totalt 15 spelare, finns att hitta i klubben till vardags. Bland övriga finns Carl Lext (Skoftebyns IF) med i truppen, lite överraskande då Lext dragits med skadebekymmer senaste tiden. Asp menar dock att Lext förtjänar en plats i truppen, och att de räknar med en pigg Lext till premiärmatchen mot Armenien.

– Vi hoppas att han kommer vara 100 %. Det är såklart en liten chansning, men han ska spela i helgen så han är på god väg. Han har visat enorm seriositet och proffsighet i sin rehab, han kan bli viktig i tuffa matcher, säger Asp.

Även uttagningen av Borås Mattin Najafi fick ett par att höja på ögonbrynen. Majafi har endast varit med under en landslagssamling tidigare, där han imponerade på förbundskaptenerna.

– Han fick chansen i Nordic Cup och han tog den verkligen, det var imponerande att se. En spelare med bra spelförståelse och duktig på att hålla i bollen, säger Asp.

Sverige inleder kvalet mot Armenien onsdag 30 januari i Alingsås och Asp tror på sitt lag, men att en hård arbetsinsats kommer krävas.

– Målet är att vinna gruppen även om Belgien såklart är favoriter. Men vi har visat tidigare att vi kan vinna mot bra lag, i höstas slog vi Nederländerna till exempel. Viktigt också att inte underskatta övriga lag, Armenien har många duktiga spelare. Vi måste ge 100 % i varje match och om vi gör det kan vi slå alla lag i gruppen, säger Asp.

Förutom Belgien och Armenien kommer Sverige även möta Malta i kvalet.