Skrällen: Linköping besegrade Nacka Juniors

Botten mot toppen. Det var förutsättningarna inför fredagskvällens match mellan KFUM Linköping och Nacka Juniors. KFUM låg inför mötet på jumboplatsen, medan gästerna från Stockholm placerade sig på en tredjeplats. Dock med en match mindre spelad än tvåan Örebro FC.

Linköping lyckades i och för sig plocka en poäng från ÖFC i den förra omgången, men i övrigt var det inte mycket som talade för annat än en solklar bortaseger denna kväll.

Men så blev det inte. Istället chockade KFUM och besegrade Nacka Juniors med 2–1. Linköping gick upp både i 1–0 och 2–0 genom Adin Pehilj och Ilhan Pepeljak innan Mosaddiq Zekria kunde reducera till 2–1 med mindre än minuten kvar av den första halvleken.

Alla matchens tre mål kom i den första halvleken, och därmed var den andra halvleken en lång jakt på kvittering för gästerna. En 20 minuter lång halvlek där tabelljumbon stod emot ett av seriens vassaste anfall.

Segern innebär att Linköping, åtminstone tillfälligt, lämnar jumboplatsen och passerar Halmstads BK i tabellen. Nacka missade chansen att återta serieledningen. Istället kan de, även om det ska riktigt mycket till, halka ned på en fjärdeplats till omgångens slut.

Söndag kväll har Nacka chans på revansch. Då kommer Torslanda till ett kokande Nacka Bollhall. För KFUM väntar några dagars vila innan ÖFC väntar ännu en gång, men denna gången på hemmaplan.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping–Nacka Juniors FF 2–1 (2–1)

Målen, KFUM: Adin Pehilj Ilhan Pepeljak

Målet, Nacka: Mosaddiq Zekria

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img