Lext frälste Skoftebyn i sista minuten

Efter en tids skada var Carl Lext under lördagen tillbaka på planen för Skoftebyns räkning. IFK Göteborg stod på schemat hemma i Arena Älvhögsborg, och det blev en lyckad återkomst för spelaren som blev uttagen till det svenska VM-kvalet i veckan. I matchens sista minut satte han det avgörande målet.

Det var Skoftebyn och lagets skyttekung Fredrik Larsson som började allra bäst. Larsson vann boll på egen planhalva och satte full fart framåt. Väldigt enkelt tog han sig förbi det blåvita försvaret och tryckte upp bollen i nättaket bakom Christopher Solberg i Göteborgs mål.

I början av den andra halvleken kom ytterligare ett hemmamål, genom Christoffer Lundh, och mycket såg ut att gå Skoftebyns väg den här matchen.

Men Blåvitt ger aldrig upp, och det visade de även här. Först reducerade Mouhammed Omeirat med åtta minuter kvar innan Pascal Olsson kvitterade fyra och en halv minut senare.

Carl Lext, tillbaka från en jobbig skadeperiod, blev dock frälsaren laget från Trollhättan behövde. Med 29 sekunder kvar klev han fram och snyggt sköt in 3–2-målet framför storpubliken i Arena Älvhögsborg.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF–IFK Göteborg Futsal 3–2 (1–0)

Målen, Skoftebyn: Fredrik Larsson, Christoffer Lundh, Carl Lext

Målen, IFK: Mouhammed Omeirat, Pascal Olsson

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img