Örebro vann efter sen vändning: ”Visar grym moral”

Halmstad ledde länge, och efter att ha gjort 3-1 med fem minuter kvar att spela trodde många matchen var avgjord. Örebro ville dock annat och med tre mål på tre minuter hade laget vänt matchen. ”Vi visar grym moral, grabbarna gör en fantastisk arbetsinsats”, säger ÖSK:s tränare Fredrik ”Honken” Holmquist.

Örebro kom till matchen med endast sex spelare plus två målvakter. Trots det lyckades laget ta ledningen efter fem minuter genom Amel Rastoder.

– Det var skönt att vi tog ledningen, och jag tycker att den borde varit ännu större efter första halvlek. Vi har visserligen rätt lite folk idag, men vi gör det bra ändå, säger ”Honken”.

Efter drygt fem minuter fick Örebro Jakob Nilsson skadad, och hade alltså endast fem spelare resten av matchen. Nilsson fördes till sjukhus med en axel ur led med stora smärtor.

I början av andra halvlek tog Halmstad över, och med fem minuter kvar satte Besatt Zeqiri sitt andra mål för matchen, 3-1. Trots det lyckades ÖSK komma tillbaka och när matchen var slut hade laget lyckats vända matchen, slutresultatet skrevs till 3-4.

– Jag tycker vi visar att vi är ett bättre lag än Halmstad. Hade vi haft full trupp idag hade vi avgjort tidigare i matchen, men det var tufft idag eftersom vi var så få. Sista fem steppar vi verkligen upp ordentligt, fantastiskt bra gjort av grabbarna. Alla gjorde det bra, men Amel Rastoder ska ha extra mycket credd med sina två mål, avslutar ”Honken”.

I och med segern parkerar ÖSK på nionde plats i SFL, Halmstad ligger alltjämt sist.

Matchfakta

SFL

Halmstads BK – Örebro SK Futsalklubb 3-4 (0-1)

Mål Halmstad: Besatt Zeqiri (2), Jakob Adolfsson

Mål Örebro: Amel Rastoder (2), Alen Rastoder, Denis Gerzic

Varningar Halmstad: Markus Granelund, Jakob Adolfsson

Utvisning Halmstad: Robert Lundström

Varning Örebro: Alen Rastoder

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img