Oväntat målsnålt när Strängnäs klarade oavgjort

Det var upplagt för ett riktigt målkalas när Strängnäs FC tog emot Borås AIK under lördagseftermiddagen. Senast de här två lagen möttes i Boråshallen för ett par veckor sedan var det Strängnäs som vann med klara 10–4. Då stod Adnan Cirak för hela fem mål.

Några mål blev det inte för Cirak i lördagens retur, och inte kom heller de två lagen i närheten av den målskörd de mäktade med senast. Den här gången slutade matchen oavgjort, 2–2.

Det var en match med många sidor som utspelade sig i Thomas Arena, där slutet var ett händelserikt sådant.

Målskyttet i matchens inledde gästernas Mergim Shala i den 15:e minuten, men Strängnäs Henok Berhane replikerade direkt.

Strängnäs skulle till publikens stora glädje också vända på matchen. Fem minuter in i den andra halvleken fixade Cihan Gavgacioglu 2–1, och det såg länge ut att bli ett vinnande mål.

Men med tre minuter kvar började den gastkramande avslutningen. Robin Yarsuvat kvitterade till 2–2, och kort därefter visades hemmalagets Martin Alejandro Claro ut efter en tackling. I samma veva varnades även Borås Mergim Shala som var rasande.

Strängnäs fick därmed, med två minuter och tio sekunder kvar av matchen, spelade de nästkommande två minuterna med tre utespelare istället för fyra. I samma veva tog Borås timeout och Petter Florentin instruerade sina spelare hur de på effektivast skulle få hål på sina motståndare.

Men Strängnäs spelare kämpade och slet länge och väl, och med en Richard Larsson på tårna i målet lyckades man hålla ut och 2–2 blev slutresultatet mellan två av seriens absolut målgladaste lag.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC–Borås AIK 2–2 (0–1)

Målen, SFC: Henok Berhane, Cihan Gavgacioglu

Målen, Baik: Mergim Shala, Robin Yarsuvat

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img