En rafflande avslutning gav Torslanda segern

0
Foto: David Gerd

Under lördagen spelades flera jämna matcher i SFL, och en av de heta bataljerna utspelade sig i Lundbystrand. Norrköping Futsal Klubb hade kommit till Göteborg för att spela dubbelomgång och första nöten att knäcka var Torslanda IK. En match i den nedre delen av tabellen där mycket viktiga poäng stod på spel. Det märktes också från början till slut då lagen stod upp och krigade in i det sista. Det var en aggressiv match där det bjöds på kamp men även fulare tacklingar som både ledde till gula och röda kort.

Gästerna var det första laget som fick jubla efter att Kasper Ringqvist gett laget ledningen efter sex minuters spel. Torslanda kvitterade två minuter senare genom Hampus Furuholm Lemborn.. Det resultatet skulle stå sig fram tills dess att det var två minuter kvar av matchen. Innan dess hade Torslanda dragit på sig sex gula kort och en utvisning på Patrik Falk.

I slutminuterna pressade hemmalaget på för ett ledningsmål. Carl-Oscar Korenado var inblandad mycket i spelet för Torslandas del. Hemmalaget brände monsterlägen och man trodde för en stund att det inte skulle gå att göra fler mål i denna match. 1-1 stod sig och med två minuter kvar av matchen får Torslanda en tiometersstraff efter att Norrköping dragit på sig sex frisparkar. Bita Bångens byts in och är mannen som ska ta hand om den här viktiga straffen, och det gör han också genom att dundra bollen på ribban som sedan studsar på mållinjen och upp på ribban igen och in i mål till 2-1. Smått osannolikt.

Norrköping gav inte upp för det och spelade jokerspel, och det var den extra utespelaren Elmir Bajraktarevic som satte dit kvitteringsmålet. Det blev en makalös avslutning för publiken att skåda. Med bara en halv minut kvar av matchen så blir Hampus Furublad matchvinnare med sitt segermål som innebar 3-2 till Torslanda IK. En avslutning av matchen som hette duga, helt enkelt.

Norrköping får ladda om för redan under söndagen spelar man sin andra match denna helg. Då mot IFK Göteborg. Torslanda IK kan åka upp till huvudstaden med en seger i ryggen för att ta sig an topplaget Nacka Juniors.

Matchfakta

SFL

Torslanda IK – Norrköping Futsal Klubb 3-2 (1-1)

Målen, Torslanda: Hampus Furuholm Lemborn, Bita Bångens, Hampus Furublad

Målen, Norrköping: Kasper Ringqvist, Elmir Bajaktarevic