IFK tog chansen i derbyt – tillbaka som vinnare

Det var en rejäl kalldusch för regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal när de under lördagen åkte på en storförlust borta mot Hammarby. Men istället för att deppa allt för mycket bestämde de sig för att göra en bättre insats i söndagens derby mot Skoftebyn. Ett Skoftebyn som kom till Agnebergshallen från en imponerande hemmaseger mot Blåvitt.

Det var helt enkelt upplagt för futsalfest – och så blev det också. Fredrik Söderqvist inledde målskyttet i matchen redan i den fjärde minuten för Uddevallas del. Men, som så många gånger förr, var Skoftebyns Fredrik Larsson het och kunde fixa kvitteringen i den 16:e minuten.

Men innan halvlekens slut var Fredrik Söderqvist än en gång på rätt plats och satte dit 2–1. Det var ett pånyttfött hemmalag jämfört med Hammarby-matchen.

I den andra halvleken kom ytterligare två hemmamål genom Petrit Zhubi och Emilio Rossi, och då var det väl ändå avgjort?

Icke. Skoftebyn började tidigt köra jokerspel, och det var de riktigt vassa på. Med stort tålamod och högt bolltempo lyckades de överlista Uddevalla två gånger om med en minuts mellanrum, och helt plötsligt stod det 4–3 på resultattavlan.

Men IFK lyckades hålla ut hela vägen, och med sekunder kvar fastställde Kristian Legiec slutresultatet 5–3 i öppet mål. Därmed kommer IFK Uddevalla, oavsett resultat i övriga matcher, toppa tabellen i SFL efter omgång 15. Skoftebyn stannar kvar på sin sjätteplats.

Matchfakta

SFL

IFK Uddevalla Futsal–Skoftebyns IF 5–3 (2–1)

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist 2, Petrit Zhubi, Emilio Rossi, Kristian Legiec

Målen, Skoftebyn: Fredrik Larsson 2, Jihad Nashabat

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img