Imponerande vändning av ÖFC – upp på andraplats

Botten mot toppen var det som gällde när KFUM Linköping tog emot Örebro Futsal Club mitt under veckan i Linköpings Sporthall. För tre omgångar sedan hade Linköping endast tagit ett poäng och var tabelljumbo, och för två omgångar sedan ställdes lagen mot varann och Linköping tog sin blott andra poäng för säsongen i en 2–2-match. I den förra omgången tog man sin första trepoängare för säsongen mot ett annat topplag, Nacka Juniors.

Viktiga poäng stod på spel denna kväll då Örebro jagar SM-guldet och kan gå förbi Nacka vid seger, och Linköping behöver vinna för att kunna överleva.

Det blir ett tidigt ledningsmål i matchen som hemmalaget står för när ett skott avlossas från Asmir Spahic. Örebros målvakt Dildar Caliskan hade inte vaknat då skottet inte alls var för svårt att ta. Bortalaget vaknar till efter målet och tar kommandot i matchen. Kvitteringsmålet kommer efter en stund genom lagets skyttekung, Anel Coralic, som gör sitt tolfte mål för säsongen med en effektiv tåpaj.

En halvminut senare så svarar Linköping med att återta ledningen genom Fransisco Diego Vidal. Lagen spelar mycket boll i sidled och försöker komma igenom försvaret som spelas lågt från båda lagen. Örebro läcker bakåt medan Linköping har mer koll runt omkring sig på sina motståndare. Linköping utökar ledningen till 3-1 genom Blend Ali Osman och direkt efter tar Örebro en timeout.

Örebro spelar med sitt riskfyllda jokerspel som de har gjort många gånger förr denna säsongen tidigt i matchen. Det resulterar i att målvakten Dildar Caliskan sätter reduceringsmålet till 3–2. Bortalaget börjar visa mer vilja och nu står de inte längre på hälarna. Det bjuds inte på några individuella misstag, och matchen är otroligt välspelad. 18 minuter in i matchen kommer kvitteringen för bortalaget då Fredrik Johnsson blir frispelad och kan enkelt stöta in bollen i öppet läge.

Bortalaget rivstartar den andra halvleken och tar för första gången ledningen i matchen genom Miran Abdulrahman Mohammad. Örebro har vänt på steken efter att ha legat under med 3-1 till att det nu står 3-4. Man börjar märka att det är botten mot toppen och Örebro har satt sin prägel på matchen genom att utöka sin ledning till 3-5 genom Viktor Nilsson.

Bortalaget drar ner på tempot en aning men när Linköping kommer högre upp med sitt försvar så gör de sig fria genom rörelser och spelar sig förbi försvaret och skapar målchanser. Örebro har tagit över matchen och Linköping har inte mycket att komma med, det känns mer som att Örebro kommer att dra ifrån än att Linköping ska komma tillbaka. För tillfället är det spel mot ett mål, Örebro visar att de är ett bättre futsallag. Linköping rensar bollen ut till inspark och Örebro äger bollinnehavet och ser väldigt bekväma ut. Med 10 minuter kvar av matchen så gör Fredrik Johnsson en passningsfint och gör sitt andra mål för dagen till 3-6.

Örebro hade därefter kontroll på det hela, och matchen slutar till slut med en 9–5-seger för Örebro FC.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping–Örebro Futsal Club 5–9 (3–3)

Målen, Linköping: Asmir Sahic 2, Fransisco Diego Vidal 2, Blend Ali Osman

Målen, Örebro: Fredrik Johnsson 2, Senad Berisha 2, Anel Coralic, Miran Abdulrahman Mohammad, Viktor Nilsson, Dildar Caliskan

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img