Blåvitt fortsätter klättra efter seger mot Strängnäs

IFK Göteborg Futsal har lämnat bottenträsket och är nu uppe på en niondeplats i SFL-tabellen. Det efter seger under lördagseftermiddagen borta mot Strängnäs FC.

Pascal Olsson inledde målskyttet i matchen för Blåvitt efter drygt sex och en halv minut. Men som så många gånger förr skulle Adnan Cirak skriva in sig i målprotokollet när han efter femton minuter kvitterade i Thomas Arena.

Men ett nytt mål från Olsson satte Göteborg i förarsätet på nytt, och man gick till halvtidsvilan med en 2–1-ledning.

Ett självmål såg till att det än en gång kvitterades i matchen, men därefter kunde Blåvitt dra ifrån till 5–2 genom bland annat två mål av landslagsspelaren Nima Kadivar.

Strängnäs fick in ett tröstmål på slutet, men det var IFK Göteborgs match och de kunde säkra tre mycket imponerande poäng.